A Békességem Menedékhelye – 2020.10.21

… és így tesszük bátorságosakká Őelõtte a mi szíveinket.
1. János 3, 19b.

Ez az evangélium egyik kulcsa: Az Ő Jelenlétében. Igen, imádságban, Istennel folytatott párbeszéd során a szívünk megnyugszik. Nem akarunk mást, mint a szívben való pihenést, az elégedettséget, a békét, az Istennel való harmóniát. Minden más másodlagos.
Egy erdőben sétálva, sokan megízlelik ezt az égi békét, amelyet Isten ad. Relaxációval telve térnek vissza a munkába. Mennyivel hatékonyabb egy találkozás magával Istennel! Az erdő csak az Ő alkotása, és mégis olyan pihentető. Minden boldogság a Teremtővel való találkozásban rejlik.
És mi okoz nekünk annyi viszályt, elégedetlenséget, haragot, aggodalmat, kétségbeesést az élet miatt?
Először azt gondoljuk, hogy a többi ember, például a főnök vagy a dühös szomszéd miatt van. De amikor mindkettő eltávozott, még mindig nem vagyunk elégedettek. Akkor ez egy megoldatlan probléma. És amikor ez is estleg megoldódik, újabb aggodalom támad … Mindig találunk valami magyarázatot az elégedetlenségünkért. És amikor mindez elmúlt, amikor egyedül vagyunk egymással, az elégedetlenség továbbra is fennáll. Mélyen bennünk rejlik. A szívünk elégedetlen, mert nincs nyugodt pólusa. A gumiabroncsnak szüksége van arra a tengelyre, amely körül forog, az óramutatóknak középre, a földnek pedig az oszlopokra van szüksége, amelyek körül forog. És mi? Mi forgunk magunk körül míg elszédülünk, de nem találjuk meg ezt a békét …
Ezért van szükségünk az ÚR Jézusra. Jézus azt mondja: Én vagyok az igazság és az út Istenhez.
Maga Jézus is meghív minket: Jöjjetek Énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és megterheltettetek, és én megnyugosztlak titeket. Jöjj tehát Hozzám, vedd el a terhemet, és én elhordom a te terhedet. Jöjj, széttártam a karjaimat érted, aki oly nehéz terheket hordasz, és oly keményen kell élned. ÉN majd gondodat viselem.
Elveszi tőlünk a bűntudatunkat, amely folyamatosan perel minket. Ő veszi el a félelmet, amely rabszolgává tesz minket. Ő eltávolítja az emlékek által kiváltott fájdalmat. Ő meggyógyítja a szívet minden fájdalomtól, minden gondtól, minden félelemtől és rabságtól. Erre egyedül ő képes, mert Ő, a Mindenható Isten.
Az Ő jelenlétében a szívünk megnyugszik. Mivel Isten szeretetével tölti el a szívünket, megbocsátást és a bűntudat felszámolását, új reményt hoz az összetört életbe. Ő a nyugalom menedéke, amely körül minden forog; – Vele megnyugszik a szívem, és összhangban ver a Teremtővel.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy megtaláltál és befogadtál! Most kisírhatom magam Előtted, és vigasztalást találhatok Nálad. Most TE új reménnyel töltesz el és új célokat adsz nekem. Milyen jó, hogy TE létezel!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: