Királyi Gyermekek – 16.09.2021

És tett minket királyokká és papokká
az Ő Istenének és Atyjának.
Jelenések 1, 6

Az egyik fiam egyszer biciklivel beleesett egy mocsár gödörbe. Fekete, vizes és rossz szagú volt, amikor hazajött. A faluban szinte senki sem ismerte fel.
Egy gazdag embernek fia egyszer sok pénzt vett át az apjától, és egy nagyvárosban próbált szerencsét, de végül disznópásztorként végezte. Szagosan, koszosan és rongyokban jött haza.
Ez eset, felveti a kérdést, hogy mi is tulajdonképpen az ember?! Olyan, amilyennek látszik, vagy amilyen a szaga? A forró zuhany és a szappan megváltoztatja az egész embert? Persze csak külsőleg változik meg az illető a javára – már nem bűzlik, és újra normálisan néz ki.
De belülről ki mossa le az élet szennyét? A hazugság, a csalás, a hűtlenség, sőt a gyilkosság emléke? Ki teremt új embert, aki tiszta és szent, jóságos, örömteli és irgalmas? Az embernek új szívre van szüksége, a régi túlságosan hajlamos a bűnre, a büszkeségre, a kérkedésre, az önzésre, a keserűségre és minden rosszra!
Az ÚR Jézus mindezt a kereszten elvégezte. Megváltott minket minden bűntől, vére örökre tisztára mosott minket. Ő most bennünk él, az új szívünkben. Egy új emberi lény jött létre!
Az ember annyit ér, amennyire értékelik. És Isten nagyon nagyra értékel minket! Az Ő szeretete Végtelen irántunk! Így, a megtisztulás után Ő tett minket Királyokká, hogy uralkodjunk a körülmények, az állatvilág, a természet és a sötét erők felett. Papokká tett minket, akiknek ki kell állnunk másokért Isten előtt. A mi közbenjárásunknak forrónak és szívből jövőnek kell lennie, ahogyan ezt, az ÚR Jézus Példálya mutatott be, amikor Jeruzsálem felett sírt. Bűneinket lemosták, ezért vidámnak és erősnek kell látszanunk, mert Királyi Gyermekek, Hercegek és Hercegnők vagyunk! Amiképpen ez már a külső megjelenésünkből is kiderül! Ezért soha többé ne keveredjünk bele a bűn mocskába! Mi Királyi Gyermekek vagyunk!!
Ki kell használnunk ezt a helyzetet Isten előtt, de nem a saját hasznunkra, hanem azért, hogy az ÚR Jézus Krisztus Egyházát építsük, a Mentőhajót minden olyan ember számára, aki még mindig a bűnben van megkötözve.

Köszönöm ÚR Jézus, hogy én oly nagy Érték vagyok Számodra! TE megvásároltál engem a Kereszten és megtisztítottál Isten számára. TE vagy az én királyom, és TE Királyi Gyermeket formálsz belőlem. Köszönöm!!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: