A Prófétai Ajándék – 2020.10.20 

Kövessétek a szeretetet, kívánjátok a lelki ajándékokat, leginkább pedig, hogy prófétáljatok.
1. Korinthus 14, 1

Egyesek úgy gondolják, hogy a Lélek ajándékai már régen kihaltak, de az Egyház már régóta megmutatta, hogy ez nem így van. Az imádság nyelvét gyakorolják, a betegekért imádkoznak és csodákról számolnak be. Csak a prófétai beszéd, az sajnos kevésbé van.
És ez annyira fontos, mert a Próféta építi az egyházat, vigasztal, új célokat tűz ki, megmutatja Isten szívét, oktat és int. Pál úgy véli, hogy nemcsak a tanároknak és az evangélistáknak kellene legyenek az egyház vezetésében, hanem a prófétáknak is.
A Prófécia minden bizonnyal érési folyamat. Lassan és kicsiben kezdődik, és éretté válik. Vannak olyan „kiskorú próféták“, akik érzékelik, mi jár Isten gondolataiban, és ezt saját szavaikkal  kifejezik. És vannak olyan nagyszerű próféták, akik hallják Isten szavát, és szó szerint tovább adják azt. És közöttük mindenféle szavazat van.
Jómagam összefoglalom Isten összes kinyilatkoztatását a „próféciák“ címszó alatt. Látomások, álmok, Isten hangjának hallása és annak érzése, hogy Isten miként látja és mit akar mondani. Azt hiszem, sokan érzik, mi jár Isten Gondolatvilágában. Bátrabbaknak kell lenniök, és kis csoportokban gyakorolni kell ezt.
Néha hibázunk. Amikor valakinek jót kívánunk, néha összetévesztjük Isten akaratával, és úgy mondjuk, mintha Isten mondaná. Ezek aztán hamis, emberi jóslatok. Vagy hozzáadunk valamit ahhoz, amit Isten jelent ki, de ami a mi szívünkből származik. Tehát ezek szerint tévesen ér el az emberhez. Szükségünk van a megkülönböztetés ajándékára, amelyet viszont más testvérek gyakorolnak. Ezért tehát világos, hogy mily nagyon szükségünk van egymásra!
Tanulók vagyunk, és Isten nagyon türelmes!
Ez az ajándék nagyon fontos a Gyülekezet és az egyének számára, ezért is Pál – és az ÚR Jézus is – azt akarja, hogy törekedjünk és buzgón keressük és gyakoroljuk ezt az ajándékot.

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE nem hagysz minket a mi kérdéseinkkel, hanem a Testvérek által adsz válaszokat. URAM add  a TE szellemedet, és kérlek, szólj az emberekhez, ébreszd fel újra a TE Ajándékaidat a TE Népedben!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: