Forró Szeretet vagy hideg törvény – 2021.09.18

Jézus mondja az Efézusi Gyülekezetnek:
De az a mondásom ellened, hogy az elsõ szeretetedet elhagytad. Emlékezzél meg azért honnét estél ki, és térj meg, és az elõbbi cselekedeteket cselekedd​.​
Jelenések 2:4f.


Sajnos, sok keresztény valami ilyesmit fog hallani: Elhagyták az első szeretetüket, kihűltek, más dolgokat utánoznak.
Sok házasságban hasonló a helyzet. Eleinte az emberek nagyon szeretik egymást, és nem tudnak meglenni egymás nélkül, de néhány év elteltével már boldogok, ha a másik nincs jelen. Nagyon keveset mondanak egymásnak, és szemeznek más férfiakkal/ nőkkel. Lehet, hogy nem válnak el, de egy ilyen házasságban elég hideg van!
Sok keresztényt először teljesen lenyűgöz az ÚR Jézus, és habozás nélkül követi ŐT, olvassák a Bibliát, imádkoznak, és csodát csodára tapasztalnak. De aztán jön a törvény. Ezt és ezt kell tenned, azt nem szabad, és így a Biblia olvasásával kínozzák magukat, és az imaórák unalmassá válnak. Csodák sem történnek többé, mert mindent nagyon alaposan meg kell fontolni. Az embereknek megvannak az elveik, és megvitatják a hittételeket. De Jézus már nincs otthon a szívükben. Szegény keresztények!
Szinte mindig a törvény az, ami megöli vagy felváltja a Jézus iránti szeretetet. Ha nincs többé szeretet, akkor a törvény a hit helyébe lép. Kell, nem szabad ….
Milyen jó, hogy Jézus várja a mi bűnbánatunkat! Vágyakozva reméli, hogy gyorsan visszatérünk első szeretetünkhöz, és az Ő erős karjaiba vetjük magunkat. A Szentlélek segít nekünk, hogy életünket újra Jézusra összpontosítsuk, és betöltsön minket a hit örömével! Csak kérlek, ne csináld félmunkával a dolgokat: Szakíts a bűnnel és kérj bocsánatot, különben a jövő héten újra a régi gödörben leszel, és elvesztetted az örömöt, de helyette rossz a lelkiismereted (mert megint a törvénybe kapaszkodsz, és rosszul csináltál valamit).
Nem, langyos keresztények, ez semmi! Egy fél keresztény egy egész huncutság. Légy hal vagy hús, és ne csinálj hasprést! Gondolj az első alkalomra Jézussal, milyen csodálatos volt! Jézus így akar veled élni minden évben, egészen 97 éves korodig vagy…..!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Veled együtt izgalmas az élet és békés! Senki sem tudhatja, mit hoz a nap. De TE vagy az ÚR, aki jól vigyázol ránk, és nem akarsz minket szerencsétlenséggel, nyomorúsággal meglepni! URAM én Szeretlek!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: