De még vár az ÚR – 2020.06.12

De még vár az ÚR, hogy megkegyelmezhessen, még hallgat, hogy irgalmazhasson. Mert bár ítélő Isten az ÚR, boldogok mindazok, akik benne reménykednek. Ne sírj többé, Sion népe, amely Jeruzsálemben laksz! Bizonyosan megkegyelmez az ÚR, ha hozzá kiáltasz. Mihelyt meghallja, válaszol neked. És bár szűkösen adott kenyeret, és kimérte a vizet az Úr, nem állítják többé félre tanítódat, hanem saját szemeddel láthatod tanítódat. Saját füleddel hallhatod a mögötted hangzó szót: Ezen az úton járjatok, se jobbra, se balra ne térjetek le! Tisztátalannak fogjátok tartani az ezüsttel bevont bálványszobrokat és az arannyal borított istenszobrokat. Kiszórod azokat, mint valami undokságot, és ezt mondod: Ki veletek!  

Milyen csodálatos ígéret Isten Népének! Ő az ÚR a lehető legközelebb áll hozzánk; Ő maga vigasztal minket; Megmutatja az utat; Rengeteg mindent megad, amire szükségünk van; Ő lesz a minden biztonságunk, és mindent mást elvetünk magunktól, mint szemetet. Nem kell, hogy elvonja Ő tőlünk, hanem mi magunk fogjuk mindazokat szennyeződésnek és tehernek tekinteni azt, amelyben eddig megbízunk. Mert Ő, maga az ÚR minden, amire nekünk szükségünk van! Ez az ígéret teljes mértékben érvényes arra az időre, amikor az ÚR Jézus visszatér. De már most is, felhasználhatjuk ezen ígéretek sokaságát. Ő jelen van, Ő a mi URUNK, valóban ÚR!
Isten célja veled dicsőséges! Még ha még nincs is ilyen bőségünk, Ő azért jelen van, hogy vigasztaljon minket, új bátorságot adjon nekünk, reményt adjon nekünk: Ő valóra váltja Szavát. Mert Ő akegyelmes Isten, telve irgalmassággal és kegyelemmel a te számodra. Ő soha nem hagy el, és nem engedi hogy elessél.

Köszönöm, Mennyei Atyám, TE vagy a reményem! TE megvigasztalsz engem s minden rászorulót és megerősítesz engem, amikor elestem. TE közel állsz hozzám, és megmutatod nekem az utat. Még ha néha kevés is a kenyerem, akkor is mindent megadsz nekem, amire szükségem van. Mert TE vagy az én Mennyei Jó Atyám, aki gondozza az Ő Gyermekét, szereti és soha nem veszíti el a Szemei elől.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: