Kompromisszumok nélkül – 2020.06.11

Ami mögöttem van, azt elfelejtve,
ami pedig előttem van, annak nekifeszülve
futok egyenest a cél felé.
Filippi 3, 13  

Pál előtt jó karrier állt, de az ÚR Jézus Krisztusért mindent félretett, hogy kövesse ŐT. Jézus Krisztus lett teljes egészében az ő URA. Jézus nélkül semmit sem akart tenni; minden mást kárnak és szennynek tekintett. Nekifeszül annak, ami előtte áll: Menny, Krisztus, Istennel való Közösség; – és elfelejti, mindazt ami mögötte van: hírnév, becsület, pénz, luxus, tudomány, elismerés, magas beosztás. Minden értéktelenné vált.
Krisztus annyira fontos lett neki, Krisztus annyira áthatotta őt, annyira létfontosságú lett Pál számára, hogy többre már nem volt semmire szüksége. Mindent Őérte, Aki mindent ad neki: erőt, örömet, elégedettséget, harmóniát, közösséget Istennel, ételt, ruházatot és italt, egy helyet éjszakára, megőrzést … nincs semmi, amit Krisztus nem tudna adni neki. Még a börtönben is minekutána megverték, oly nyugott maradt, hogy hálásan énekelni tudott.
Az ÚR Jézussal való közösség sokkal fontosabbá vált számára. Nincs több kompromisszum Krisztus költségén! Nincs más Isten, sem halál, sem élő, senki sem töltötte be az ő igényeit és kéréseit, csak az ÚR Jézus. Csak az Ő tisztelete, dicsősége volt fontos az ő számára. Minden más segítség lett, de nem az ÚR Jézussal való versenyzés.
Teljes mértékben Jézusra támaszkodott. Még akkor is, amikor a Hajóban nagy volt a szükség. És az ÚR azt mondta neki: Te és mindenki, aki veled van, akiért te imádkoztál, kezedbe adom. Mindannyian élni fognak, senki sem fog meghalni. – És így történt, mindenki túlélte a hajótörést, még a nem úszók is.
Isten Pál mellett állt, mert látta a Szívét. Isten nagy dolgokat tudott elérni álltala, mert egyedül csakis Isten dicsőségét kereste.
Isten, nagy dolgokat tud rajtunk keresztül is tenni, ha mi is oly mélyen áthatva vagyunk Általa. Kompromisszumok nélkül!!

Ó, ÚR Jézusom, nem akarom pazarolni az időmet semmi hiába valósággal. Meg akarom találni a TE tekintetedet, és Veled élni. És csak Neked; – Mert benned találok meg mindent amire szükségem van.  

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: