Bosszúállás!  – 2021.05.08

Jézus azt mondja a hegyi beszédben:
Hallottátok, hogy megmondatott:
Szemet szemért, fogat fogért.
Máté 5:38

,, ……  Én pedig azt mondom néktek: Ne álljatok ellene a gonosznak, hanem a ki arczul üt téged jobb felõl, fordítsd felé a másik orczádat is. És a ki törvénykezni akar veled és elvenni a te alsó ruhádat, engedd oda néki a felsõt is. És a ki téged egy mértföldútra kényszerít, menj el vele kettõre. A ki tõled kér, adj néki; és a ki tõled kölcsön akar kérni, el ne fordulj attól.​“​

Az ÚR Jézus nagyon radikális. Ő maga volt a Példakép, és az Apostolok is így éltek. De ez éppen az ellenkezője annak, ami természetünknél fogva bennünk van.
Ha valaki rosszat tesz velünk, bosszúállóak vagyunk, és soha nem felejtjük el. Gonosz nyelvvel és apró tűszúrásokkal cukkoljuk, a bíróságon pedig védekezünk. Nem tűrünk el semmit!
Az ÚR Jézus meg akarja változtatni a belső lényünket, hogy ne legyünk többé bosszúállóak. Más szívet akar adni nekünk, amely még a gonosztevőt is szereti. Ezt azzal bizonyította, hogy a kereszten imádkozott kínzóiért: ,,Atyám, bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek!“. – Ezek nem üres, kegyes szavak voltak, hanem szívének legmélyéről jöttek. Ő valójában szerette a kínzókat.
Hogyan kívánhatok rosszat valakinek, ha szeretem? Nem tudok. Ezért el kell fogadnom, az ÚR  Jézus Krisztus irántam való meg nem érdemelt szeretetét, a megbocsátás és a megtisztulás eme meg nem érdemelt Kegyelmét, és hagynom kell, hogy betöltsön engem az Ő Lelkével. Az Ő Lelkének bennem kell élnie, valóban élnie kell, hogy tudjak szeretni. Csak akkor vagyok képes szívből megbocsátani, és akár a másik orcát is odafordítani. Aztán adhatok valamit a tolvajnak is ráadásul. Akkor kölcsönadhatok annak, aki soha semmit nem ad vissza.
Az apostolok azonban nem hagyták, hogy kihasználják őket, és ok nélkül lábtörlőnek állítsák be magukat. Ismerték a jogaikat. És nem fogadtak el minden rosszat. Olvassátok el, hogy Pál hogyan mutatott rá Filippiben, hogy ezek, egy igazi Római embert korbácsoltak meg! Csúnya következményekkel járt volna az érintettekre nézve.
Még az ÚR Jézus sem tűrt el mindent a keresztre feszítés előtt (János. 18, 22f.).
Szoros kapcsolatban kell lennünk az ÚR Jézussal, hogy tudjuk, mit kell tennünk: visszavágni vagy nem. De mindig készen kell állnunk arra, hogy mindent feláldozzunk Jézusért, és ütéseket is elviseljünk. Milyen jó, hogy Ő vigyáz ránk!!!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE mindent elviseltél a Keresztre feszítésnél. Mint egy bárány a vágóhídon, úgy nem nyitottad ki a szádat. TE szenvedtél értem! Köszönöm!!! Most egy kicsit szenvedni akarok én is Érted. Kérlek, adj nekem egy új szívet, amely szeret Téged és azokat is, akik rosszat tesznek nekem! Én mindezekre magamban, nem vagyok képes.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: