Szeretni az Ellenséget – 2021.05.09

Az ÚR Jézus mondja a Hegyi Beszédben:
Hallottátok, hogy megmondatott:
Szeresd felebarátodat
és gyûlöld ellenségedet.
Máté 5, 43

​“​Én pedig azt mondom néktek: Szeressétek ellenségeiteket, áldjátok azokat, akik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, akik titeket gyûlölnek, és imádkozzatok azokért, akik háborgatnak és kergetnek titeket. Hogy legyetek a ti mennyei Atyátoknak fiai, a ki felhozza az õ napját mind a gonoszokra, mind a jókra, és esõt ád mind az igazaknak, mind a hamisaknak. Mert ha azokat szeretitek, akik titeket szeretnek, micsoda jutalmát veszitek? Avagy a vámszedõk is nem ugyanazt cselekeszik-é?​“​

És ismét ilyen erős szavak az ÚR Jézustól! Igaza van, könnyű nekünk szeretni a barátainkat. De az ellenségeket? Ez emberileg nem lehetséges számunkra. Jézus megmutatta nekünk, hogyan, és imádkozott kínzóiért a kereszten. A gyilkosnak aki az Ő oldalán volt ő is megfeszítve, a paradicsomot ígérte. Megbocsátott. És István, az első vértanú is. Valójában mindenki, aki az első Gyülekezetben volt, így tett. Hogyan volt ez lehetséges?
Mert megvolt bennük a Szentlélek. Tudták, hogy Isten szereti és támogatja őket. A Szeretet, mert Isten maga a Szeretet, amely az ő Szíveikben élt, nem a halott törvény, nem a teológia, nem a frázisok, nem az erkölcsöt jelképezés. Ezért tehették meg. Tudjátok már, miért olyan nehéz ez nekünk? A szívünk tele van Én, magamnak, az enyém, és én, és az én. Én vagyok a világ közepe. Az érzéseim mindent meghatároznak: – mit gondolok, mit teszek, mit akarok, és még a hitemet is. Ennek a nagy, kövér énnek el kell tűnnie, hogy Istennek legyen helye a szívünkben. És akkor kezdődik az élet. Akkor megragadhatjuk az Ő szeretetét, elfogadhatjuk a megbocsátást és hihetünk. Akkor tele vagyunk reménnyel, energiával, fénnyel, Isten iránti odaadással. Akkor már nem nehéz szeretni az ellenséget.
Az ellenséget, az ördögöt el akarjuk űzni és gyűlölni. És a bűnt is vele együtt. De szeretni akarjuk a szomszédunkat, a kollégánkat, a főnökünket, a házastársunkat és minden más embert. Azokra pedig, akik gonoszak hozzánk, különösen imáinkkal emlékezünk meg és megáldjuk őket. Jézussal ez lehetséges, Nélküle nem.

Köszönöm, ÚR Jézus, hogy TE akkor is szerettél engem, amikor még ellenség voltam. Ezért én is szeretlek Téged még jobban. Kérlek, élj a Szívemben, hagyd, hogy az, Hozzád tartozzon és Rád hallgasson.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: