Végre Szabad! – 2021.04.23

…. és az igazság szabadokká tesz titeket.
János 8:32

Egy férfi ült egy cellában, a székhez láncolva. Egyértelmű, hogy a férfi biztosan nem volt szabad. Egy másik cellában, szintén egy férfi ült a székében. A láncok meglazultak, és a földön hevertek mellette, az ajtó pedig nyitva volt. De úgy látszik, észre sem vette; – úgy ült ott, mintha még mindig meg lenne bilincselve. Nehéz kérdés, hogy szabad volt-e vagy még mindég fogoly? Egy harmadik cellában pedig egy szék volt, a láncok a földön voltak, az ajtó nyitva, csak a férfi nem volt már ott. Persze, ez az ember tényleg szabad volt.
Az Igazság szabaddá akar tenni minket! Mindentől, ami megkötöz és elnyom minket! Az ÚR Jézus Krsztus az Igazság, Ő maga, nem pedig a tanok és dogmák bonyolult rendszere. Ezért, és mert Ő szeret minket, megváltott minket, széttörte a bilincseinket,  és felszabadított, amikor elismertük ŐT mint Urunknak az életünkben. A láncok elszakadtak, a szabadság kapuja megnyílt! Néha időbe telik, mire rájövünk erre. Annyira hozzászoktunk a székünkhöz vagy a kanapénkhoz, hogy nem akarunk felállni. És akkor kockázatos besétálni az ajtón. Ki tudja, mi vár ott? Ez csak akkor működik, ha szilárdan az ÚR Jézushoz csatoljuk magunkat, és együtt járunk Vele.
Lépésről lépésre elnyerjük az új szabadságot. Sok minden nyomasztja Isten Gyermekét. Jézus Krisztus, azonban lépésről lépésre meg akar szabadítani minket mindentől.
Ő virágzásba akarja hozni az életünket. Lehet, hogy valahogy rossz helyen vagyunk, amire nem igazán vagyunk teremtve. Talán egy olyan munka vagy egyházi szerepvállalás, amihez nincsenek meg a megfelelő ajándékaink. Fárasztó kötelességnek tekintjük, de nem érzünk elégedettséget vagy örömöt benne. Ez az a pont, ahol nyitottak lehetünk arra, hogy Ő vezessen minket a helyes útra. Talán szükségünk van egy kis türelemre, de Ő majd megteszi velünk együtt! Mert Ő az igazság, amely szabaddá tesz minket!

Köszönöm,ÚR Jézusom, hogy TE vagy az én Szabadítóm! Kérlek, fogd meg a kezem, és haladjunk előre együtt! TE megvirágoztatod az életemet, mert csodálatos Utad van számomra! Igen, én egyedül csak Benned bízom!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: