Keresztény Egység – 2021.04.24

Az ÚR Jézus imádsága az Atyához:
,,Hogy egyek legyenek, a miképen mi egy vagyunk: Én õ bennök, és te én bennem: hogy tökéletesen egygyé legyenek, és hogy megismerje a világ, hogy te küldtél engem…..“
János 17, 22f.

Újra és újra nézeteltérések vannak a Bibliai szakaszok értelmét illetően. Egyesek így értik, mások másképp. De hogy kinek van igaza, azt csak az ÚR dönti el. Senki sem gondolhatja komolyan, hogy az ő véleménye tévedhetetlen és teljesen helyes. És ezért az ÚR Jézus kívánsága és imája ez: Legyenek egyek, tökéletes egységben, hogy a világ megismerje, hogy ……
Az egység egészen mást jelent, mint az egyenlő vélemény. Azt jelenti, hogy együtt állunk, hogy semmi sem választhat el minket, és hogy szeretetben és tiszteletben tartva egymást, hogy jelen vagyunk egymásért. Egység a sokféleségben, így is lehet ezt mondani. Szívélyes egyetértés az eltérő vélemények ellenére. Alázat egymás iránt. Félretéve a büszkeséget és a mindentudást. Türelem egymással szemben. Egymásnak örülni.
Mi keresztények most nagyon megosztottak vagyunk. A Sátánnak sikerül egymás ellen fordítania minket. Először volt Trump, aztán a Maszk, aztán az Oltás …. mi a következő? Nekem úgy tűnik, hogy sok keresztény fanatikussá vált, és csak bizonyos forrásoknak hisz. Aztán ezt a véleményt népszerűsítik a Facebookon és mindenhol. Én már nem olvasom ezeket a fanatikus és egyes esetekben hazug dolgokat. Még ha a szerzők néha jó keresztény dolgokat is küldenek, már nem is nézem meg.
El kell döntenünk, hogy Krisztus és az Ő üdvösségéért vagy egy véleményért állunk ki. Bárcsak mi is olyan komolyan vennénk az Evangélium hirdetését, mint a vélemények hirdetését! Akkor majd, őszintén remélem, hogy az emberek hamarosan megnyugszanak. Vagy találnak-e majd valami újat, ami mellett vagy ellen lehet majd kiállni?
A fanatizmus már nem hajlandó beszélni, már nem hajlandó tanulni, megrögzött. És ha nem akarsz a testvérem lenni, betöröm a koponyádat; – e mottó szerint folyik.
Milyen jó lenne, ha ezekben a beszélgetésekben Krisztust hírdetnénk! Ő a mi Békességünk. Ő a mi Örömünk. Ő a Megváltó. Ő a mi Orvosunk. Ő a mi Védelmünk. Ő a mi Célunk. Ő a Mindenünk.
Vajon ez hiányzott? Vajon ezért lettek ennyire fanatikusak a „kedves testvérek“? Túl kevés az ÚR Jézus a szívükben, túl sok a betű? Nem tudom. De imádkozom azért, hogy visszataláljunk az egységhez, a szívek egységéhez. Hogy mindenki láthassa: A Keresztények tudnak harcolni és kibékülni. Egység van a különbségek ellenére, béke van a veszekedések ellenére, üdvösség van és nincs kárhozat. Testvérek, teljesítsétek az ÚR Jézus Krisztus Szívének vágyát és egyesüljetek!

Bocsáss meg nekem, URAM Jézus, amikor megalkuvó, nem tűrő a véleményem. Bocsásd meg nekem, amikor nincs türelmem. Bocsáss meg, ha nincs bennem alázat. Bocsáss meg, bocsáss meg, bocsáss meg!!! És taníts meg alázattal hirdetni Téged. TE vagy a kiút, a Megváltó és a Szabadító!!! Segíts, hogy itt, együtt éljünk alázatban és egységben!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: