Lázár és az én Hitem – 2021.03.15

Monda néki Jézus: Nem mondtam-é néked, hogy ha hiszel, meglátod majd az Istennek dicsõségét?
János Evangéliuma 11, 40

Lázár beteg volt és az ő Nőtestvérei Márta és Mária pedig üzenetet küldtek az ÚR Jézusnak, mert az ÚR Barátja volt Lázárnak. De Jézus nem ment Lázárhoz, hogy meggyógyítsa. Két nap elteltével azt mondta tanítványainak, hogy Lázár most meghalt, és hozzá akarunk menni. Isten nagy dolgokat akar tenni! Amikor Jézus megérkezett a faluba, Lázár már négy napja halott volt, Márta közeledett az ÚRHOZ és szemrehányást tett Neki: Ha itt lettél volna, nem halt volna meg a mi testvérünk. Más emberek azt is mondták, hogy Ő, kinyitotta a vakok szemét, de nem akadályozta meg a Barátját abban, hogy meghaljon. Jézus nagyon izgatott és megrendült lett Önmagában. Odament a sírhoz, hagyta, hogy a kővet elfordítsák, és azt mondta: Ha hiszel, meglátod Isten Dicsőségét! És imádkozott: Atyám, tudom, hogy mindig meghallgatsz engem. De az itt lévő emberek miatt imádkozom, hogy higgyenek. És nagy fennhangon kiáltotta: Lázár, jöjj ki! És Lázár valóban kijött a sírból! Még mindig kötésben volt burkolva, és arcát izzadságkendő borította.
Az ÚR Jézus nagyon szoros kapcsolatban állt Mennyei Atyjával, ezért tudott mindent Lázárról. Ő arra várt arra, hogy Isten mondja meg Neki, hogy mikor menjen hozzá! Jézus szomorú volt Barátja halála miatt, de tudta, hogy Isten mindent rendbe hoz. Ő tette ezt a csodát, hogy az emberek tudják: Ő valóban a Messiás, az ÚR az élet és a halál felett. Nincs semmi, ami ne lenne az Ő Uralma alatt. És mi is meglátjuk majd Istennek Dicsőségét, ha teljesen bízunk Benne. Sajnos gyakran nehéz számunkra, hogy valóban mindent Őreá bízzunk és mindenben higgyünk, hogy Ő mindent Jóvá tesz. De mi meg akarjuk ezt próbálni! Isten Lelke pedig segít abban, hogy Hitben részesüljünk.

URAM Jézus, én hiszek Benned! De sajnos, néha nehezen tudok mindenekben bízni abban, hogy TE mindent rendjén megteszel. Kérlek, adj nekem több Hitet és Bizalmat, hogy teljesen bízhassak Benned és hogy ezért többet imádkozhassak! Igen, hinni akarok Neked és Benned, hogy majd én is megláthassam, a TE Dicsőségedet!

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Hinterlasse einen Kommentar