Dicséret és Köszönet – 2021.03.14

Tanácsot tartván pedig a néppel, elõállítá az ÚR énekeseit, hogy dícsérjék a szentség ékességét, a sereg elõtt menvén, és mondják: Tiszteljétek az Urat, mert örökkévaló az õ irgalmassága.
2. Krónika 20, 21

„…. És a mint elkezdették az éneklést és a dícséretet: az ÚR ellenséget szerze ……, és megverettetének.“
Igen, eképpen van Isten ellenségei ellen és az ő népe iránt! Amint Isten Népe dicsérettel csatlakozik és melegen dicséri ŐT, a végzet az ellenségre esik. Ő nem engedi, hogy gúnyolódjanak Vele! hanem Népe mellett áll!
Használhatjuk ezt a sikeres taktikát bármely ellenség ellen, és Isten segít. Mik az ellenségeink? Pénzhiány. Levertség. Félelem. Vonatkozás. Csüggedés. Álmatlanság. Függőség. Örömtelenség.
Mindezek az ellenségek kicsivé válnak, amikor köszönetet mondunk az Úrnak, és egy vagy több Dicshimnuszt énekelünk Neki, teljes Szívből. Észreveszem, amikor reggel felkelek és gondolkodni kezdek a nap felett, akkor aggódom. De amikor először felteszek egy istentiszteleti CD-t és hallgatom, örömet érzek aggodalom helyett. Micsoda különbség! Egyszer a reggeli zúgolódó, egyszer pedig egy boldog ember! Igen, inkább választom a boldogat!
Izrael királya nem szeszélyből cselekedett. Isten ezt a taktikát adta neki egy próféta álltal. Ezután konzultált az embereivel, és mindenki tudomásra vette. Közös Stratégia volt.
Így akarjuk először megnevezni azt az ellenséget, aki a legjobban foglalkoztat bennünket, majd elgondolkodni azon, hogyan tudnánk őt, dicsérettel és köszönettel legyőzni. Énekelj magadban, vagy hagyd, hogy a CD-lejátszó énekeljen, idézz verseket a Bibliából, imádkozz, vagy bármi más jót. A fontos az, hogy szívünkből az ÚR Jézus Krisztus, a győztes felé nézzünk. És higgyünk Őbenne, hogy meg fogja oldani a problémánkat; – ma vagy holnap, de megteszi!
Corrie ten Boom Koncentrációs Táborban volt. Minden reggel, nagyobb hidegben is, vékony ruhában, néha órákig kellett állniuk a Jelenléti Területen. De Isten küldött egy Pacsirtát, amely oly kellemesen és diadalmasan énekelt. A Pacsirta minden reggel jött, és mindenki alig várta Istennek ezt a Jelét. A Koncentrációs Tábor egész elhagyatottságában, mindez nem lett soha elfelejtve: Isten az Ő jóságának hírnökét küldte. És a szörnyű idő után a Pitypang kinőtt a betonból. Ki az, aki győzött? A terror évezredes birodalma vagy a Pitypang? Az Élet erősebb mint a halál! Isten erősebb a pokol minden erejénél!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE minden kérdésre válaszolsz és minden problémára van Megoldásod. TE azt akarod, hogy mi boldogok legyünk, és okunk legyen az örömre! Segíts nekünk, hogy ne mindig a poros földet nézzük, hanem hogy felnézzünk Tereád! TE jelen vagy mindenkor, ez Csodálatos!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: