Megtalálva! -2021.02.25

Mert azért jött az embernek Fia, hogy megkeresse és megtartsa, a mi elveszett.
Lukács evangéliuma 19:10

Zákeus a vámszedők főnöke volt Jerikóban. Kihasználta helyzetét, sok igazságtalan pénzt vett fel, és nagyon meggazdagodott. De nagyon alacsony férfi volt, és ezért tele volt alsóbbrendűségekkel. Nem szerette magát, és nagyon elégedetlen volt. Hallotta az összes történetet, amelyet az emberek Jézusról mondtak, és jó elképzelései voltak Róla. Amikor meghallotta, hogy Jézus átmegy a városon, felébredt benne a vágyakozás, hogy láthassa ŐT. Feltétlenül magát Jézust, a bűnösök és az adószedők barátját akarta látni! Az emberek zsúfoltan álltak az út mentén, és nem engedték át a kis embert. De aztán, az az ötlete támadt, hogy előre szalad és felmászik egy fára, hogy lássa Jézust. Minden igaz volt, amit az emberek mondtak? Amikor Jézus a Fához közeledett, Zákeus meglátta a szemeit – tele kedvességgel, szelídséggel, szeretettel és irgalommal, és tudta, hogy ez az Isten embere, a Megváltó és a Szabadító. Amikor Jézus megállt a fa alatt, és kereste őt a fán, nagyon izgatott lett. És amikor Jézus a nevén szólította, a szíve szinte megállt az örömtől. Honnan ismer engem??? Gyorsan lecsúszott a fáról és Jézushoz sietett. Ehhez az emberhez akart tartozni! Jézussal a szíve kiteljesedést talál! Jézus azt mondta neki: Ma érkezett meg, az üdvösség e házba is, mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse, ami elveszett. És Zákeus ezt az üdvösséget akarta, közömbössé vált, minden gazdagsága iránt. Megígérte, hogy visszaadja az összes átvert pénzt, és rengeteg pénzt adományoz a szegényeknek. Igen, az üdvösség valóban megtörtént vele, és Zákeus ezt teljesen megragadta!

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy Veled a szívem nyugalomra talál! A Lelkem megtalálja a beteljesedést! Nem akarlak semmivel és senkivel felcserélni a világon! Nem, csak veled van a megváltás és az üdvösség. TE vagy az én Megváltóm, Aki telve van, kedvességgel és részvétellel.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: