Kik mennek a pokolba? – 2021.02.24

…​ ​​​bûn tekintetében, hogy nem hisznek énbennem​ …​​
János 16, 9

Sok ember van, köztük keresztények, akik nagyon félnek attól, hogy pokolba kerülnek. Minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy jól éljenek és higgyenek Jézusban. De a kétségek, sőt a félelmek nagyon erősek és folyamatosan visszatérnek. Ezek az emberek gyakran elítélik önmagukat egy bizonyos pillanatban bekövetkezett kisebb bűnök és hibák miatt.
Jézus ezt nem akarja! Tehát ma röviden a pokolról.
A pokol valójában az ördögnek van készítve. Neki készítette Isten. Ő nem akarja az embereket a pokolba dobni, ez Isten minden elképzelése ellen szól! Az ördögnek készült, és nem nekünk! De aki ragaszkodik az ördöghöz, az oda kerül, ahova az ördög megy – ez egyértelmű. Az is világos, hogy hazug, tolvaj, házasságtörő és gyilkos nem jöhet be Isten Országába. Hogyan állhat meg egy hazug Isten trónja előtt? Ez egyáltalán nem működik.
De az ÚR Jézus megváltotta a világ és minden ember bűnét, és a Kereszten elszenvedte a büntetést. Ezért kérhetünk megbocsátást és elengedést. De mi van, ha nem hiszünk? Akkor ez a hitetlenség a bűn oka. A bűn állapota az Istentől való elszakadás. Hit nélkül nem juthatunk Istenhez, Jézus nélkül elveszünk.
És hogy valóban higgyünk, Isten még jobban segít minket: Ő a szívünkbe küldi a Szentlelket, Aki Isten Szeretetét önti a szívünkbe. Csak akkor tudunk boldogan hinni, anélkül, hogy elítélnénk önmagunkat.
Róma 5: 5: ​“​A reménység pedig nem szégyenít meg; mert az Istennek szerelme kitöltetett a mi szívünkbe a Szentlélek által, ki adatott nékünk“.
1 János 4:16: ​„​És mi megismertük és elhittük az Istennek irántunk való szeretetét. Az Isten szeretet; és a ki a szeretetben marad, az Istenben marad, és az Isten is Őbenne. Azzal lesz teljessé a szeretet közöttünk, hogy bizodalmunk van az ítélet napjához, mert a mint õ van, úgy vagyunk mi is e világban. A szeretetben nincsen félelem; sõt a teljes szeretet kiûzi a félelmet.“
Próbáld meg eloszlatni a félelmet és az elítélést azzal, hogy nem az ördögre hallgatsz, hanem úgy, hogy hangosan kimondod a Biblia Igazságát. Kérd meg az ÚR Jézust, hogy töltsön meg téged Szentlélekkel, Aki megmutatja neked Isten szeretetét.

Félelem, Rettegés és Ítélet, tűnj el, az ÚR Jézus Krisztus Nevében! Hiszek az ÚR Jézusban, Aki az én bűnömért Kereszthalált vállalt. Szabaddá tett és ki fog állni mellettem az Ítéletkor. ÚR Jézusom, kérlek, küldd el Szentlelkedet, Aki a TE Szeretetedet a szívembe önti, és bizonyosságot ad nekem. Köszönöm!!

PS: Akinek nagy problémái vannak az elkárhozással, írhat nekünk. Imádkozni fogunk érte.
frank.lauermann@gmail.com

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: