Adonáj, az ÚR – 2020.12.08

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.
Lukács 10, 27

Ma meghallgattam egy videót az ,,Adonáj“ dalról. Mélyen meghatott, ahogy az énekes teljes szívből énekelte. Testének, szívének és lelkének minden részével, teljes erejével énekelt. Adonáj imádata, teljesen meghatotta. És ezt tette az Énekkar és a hallgatók is.
Nem lehet az, hogy csak gondolatban szeretjük Istent. Vagy csak a szívvel, olyan mélyen, hogy senki ne vegye észre. Mi, emberek, nem csupán elme vagy szív vagyunk, minden bennünk összetartozik. Hogyan lehet csak gondolatban szeretni? Ez nem működik. Test, szellem, megértés, akarat, érzés, szív ….. minden összetartozik, és együtt kell dicsérni és imádni a Királyt, Istent.
Aki Istent minden érzelem nélkül szereti, annak elég keménynek kell lennie, vagy immúnisnak kell lennie Istennel szemben. Normális embereknél ez nem működik. Nézd csak a focit, mennyire lelkesek az emberek. És ezek egyikét sem szabad a Gyülekezetben használni? Hát akkor valami nincs rendben a gondolkodásunkkal!
Amint végighallgattam a dalt, haladtam előre vele. A testem mozgott, szavakat formáltam a számban, a szívem együtt dobogott az énekessel, és ekkor, többet akartam Istenemből, többet imádni, közelebb lenni Hozzá ….. És megalázkodtam, Ezelőtt a nagy, végtelen Isten előtt és igen kicsinek éreztem magam – igen, méltatlan vagyok szembenézni ezzel a Hatalmas ÚRRAL. Csak Jézus Krisztus által lehetek méltó, megálni majd a Szent Trónus előtt.

ÚR Jézusom, TE méltó vagy, igen, méltó vagy arra, hogy dicséretet és imádatot vegyél!!! Mindennek a TE Lábaid alatt kell lennie, TE Nagy Király, mindeneknek Neked kell szolgálnia, igen, Neked, a Szeretet Királyának! ÚR Jézusom, TE Nagy Király, Neked szentelem az életemet!

Az ,,Adonáj“ dal megtalálható a YouTube-on vagy a Google-on. Az énekest Elijah-nak hívják.
Adonáj jelentése: Az ÚR. Mivel a zsidók nem merték kimondani Isten nevét – túl szent volt számukra, azt mondták, Adonáj, URAM. (Lásd a Wikipédiát)

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: