Fösvénység és Kapzsiság – 2020.12.07

Fösvénység nélkül való legyen a magatok viselete; elégedjetek meg azzal, amitek van; mert Ő mondotta: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled; Úgy hogy bízvást mondjuk: Az Úr az én segítségem, nem félek; ember mit árthat én nékem?
Zsidók 13, 5f.

Szeretnél boldogtalan lenni és stresszel és nyugtalansággal teli életet élni? Akkor, legyél kapzsi! Szeretnél elégedett és boldog lenni, és nyugodtan élni az életet? Akkor óvakodj a kapzsiságtól!
Ha mindenképp rendelkezned kell valamivel, és nyugtalan és stresszes vagy, amíg végre meg nem kapod, akkor a kapzsiság uralkodik rajtad. Ha aggódunk a pénz és a létezésünk miatt, és nem találunk pihenést, és ebben a tekintetben nem bízhatunk Istenben, akkor az kapzsiság. Amikor az ember felesége idősebb lesz, és a TV-ben lévő gyönyörű lányok vagy a szomszéd asszony annyira csábítónak tűnik, akkor ez is kapzsiság. Vagy ha nem találjuk meg a békét a vállalati karrierért folytatott küzdelemben, mindaddig, amíg meg nem történik az előléptetés. Olyan sok példa és életterület van, ahol a kapzsiság uralkodik! És mindig boldogtalanná és elégedetlenné teszi az embereket, és stresszt és nyugtalanságot okoz ezzel. Isten nagyon törődik velünk, ezért Ő biztonságot, pihenést és örömet akar nekünk nyújtani. És ebbe beletartozik: Ő ezt jól tudja, hogy mindent megad, amire szükségünk van. Ő dönti el, mire van szükségünk valójában, és nem mindig a kívánságaink szerint cselekszik.
Amikor megbízunk minden tekintetben az ÚRBAN, hálásak leszünk. És amikor hálásak és elégedettek vagyunk, nyugalmat, békét és örömet találunk. Csak akkor boldog az életünk! Ő megígérte, hogy mint egy Apa fogja gondozni Gyermekeit, és megadja nekik, amire szükségük van. Igen, az ÚR az én segítségem, nem félek!

Köszönöm, Atyám, mindig gondosan gondoztál engem, és továbbra is ezt fogod tenni. Bocsásd meg azt, amikor mindenáron akarok valamit; és ez csak nyugtalanít. Bocsáss meg, hogy ebben a kérdésben nem bíztam benned. De mostantól kezdve egyedül Benned akarok bízni, és rád akarom bízni az életemet és az egész szükségeimet. Igen, mert Te vagy az én Atyám, aki soha nem ejt kétségben és Aki engem soha nem felejt el.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: