Az Ő Áldása – 2020.11.09

Áldást bocsát az ÚR csűreidre
és minden vállalkozásodra,
és megáld azon a földön,
amelyet Istened, az ÚR ad neked.
5. Mózes 28, 8


Szeretem ezt a Verset, mert olyan jól kifejezi Isten jóindulatát számomra. Ez nem biztosíték arra, hogy minden mindig jól fog menni, vagy hogy semmit sem kell magadnak tenni, és nem is Isten ígérete, hogy milliomos leszel. Ez csak kifejezi Isten jóindulatát irántad.
Ha Molnár vagy, Ő segít őrölni. Ha gazdálkodó vagy, akkor segíteni fog munkádban, időről időre tereli a teheneket, vagy hagyja, hogy a nap még kissé süssön, vagy küld néhány csepp esőt. Ő figyelem alatt tart téged!
És amikor autót vezetsz, Ő őrködik és megakadályoz a balesetektől.
És ezért nem mennek görbén a mi dolgaink? Igen, mert Ő ismer minket. Tudja, hogy ha mindig minden jól megy, és csak sikeresek vagyunk, akkor mi lennénk a világ legháládatlanabbak és büszkébb emberei. És ezt nem akarja az ÚR.
Ezért a fenti ígéret feltételhez kötött:
„… ha Istened hangjára hallgatsz.“
És hogyan akarjuk hallani ŐT, amikor csak a munkával vagyunk elfoglalva? Szükségünk van az URUNKKAL való csendes időre.Közösségre van szükségünk Testvéreinkkel, a Biblia olvasásával és az imádsággal! Időre van szükségünk Istennel és nyitott szívvel. Hogyan kellene másképp beszélnie velünk, és hogy mi hallhasuk ŐT?
Ez önmagában megment minket az arroganciától, a büszkeségtől, a türelmetlenségtől, az elégedetlenségtől és a hálátlanságtól.
Ha már annyira kapcsolatban vagyunk az ÚRRAL, hogy Ő egyes kellemetlent is megenged, számunkra; – Tudja, hogy elég stabilak vagyunk, és el tudjuk viselni. Nem tudjuk, milyen okai vannak Istennek mindezekkel, de bízunk jóságában, bölcsességében és körültekintésében; ezért elfogadhatjuk a kellemetlen dolgokat is.
Az is meglehet, hogy sokat kell szenvednünk az Ő Nevéért. És mivel ennek a világnak az ,,ura“ ellenünk van, sokat kell elviselnünk. És mivel az emberek nem szeretnek minket, sok igazságtalanságot is el kell szenvedünk. Mindent a mi URUNKÉRT. És ez sikeres lesz; – természetesen az Ő segítségével.

Köszönöm ÚR Jézus, a TE jelenlétedet! Tudom, hogy szeretsz, és meg akarsz áldani. És ha valami rosszul megy, ha igazságtalanságot kell elszenvednem, ha baleset történik, akkor is tudom, hogy TE felette állsz ezeknek is és még mindig TE vagy a mindeneknek URA. Sokkal fontosabb számomra, hogy szoros kapcsolatban álljak Veled. Köszönöm, a Jelenlétedet!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: