Imameghallgatás – 2020.11.10

És hívj segítségül engem
a nyomorúság idején,
én megszabadítlak téged
és te dicsõítesz engem.  
Zsoltár 50, 15

Tehát ez az Isten Szava számunkra: És hívj segítségül engem a nyomorúság idején, én megszabadítlak téged és te dicsõítesz engem.  – Hát nem csodálatos beszéd? Igen, de hiszünk e mi ebben egyáltalán?
Mondd el, miben hiszel. Milyen bajtól menthet meg téged Isten és hol gondolod, ettől a bajtól Isten nem tud vagy nem tudott megmenteni. És akkor észreveszed, hogy olyan sok dolog van, ahol nem gondolkodunk azon, hogy Istent hívjuk segítségül. Soha nem merül fel bennünk, hogy Istentől kérjünk segítséget ebben a szükségletben. Vagy a szükséglet túl nagy, és nem bízunk benne, hogy segítséget tud nyújtani, vagy a szükséglet túl kicsi, és úgy gondoljuk, hogy ezzel nem zavarhatjuk Istent, mert Neki fontosabb dolgai vannak, mint ezek a kicsinységek.
De ha valóban teljes szívünkből hívjuk Istent, akkor Neki, mindig nyitott füle lesz, és válaszolni fog nekünk. Ő segít bennünket a bajban, így vagy úgy, ahogy szeretném, vagy úgy ahogy Isten jónak látja Számomra. Ő mindezeket megígérte.
Amikor egy kerékpáros túrára mentünk az ifjúsággal, egy lány nem találta a kis kerékpár kulcsát. Nem tudtuk semmilyen módon kinyitni a zárat. Többszöri próbálkozás után a vezető azt mondta: nem tehetünk itt egyebet tovább, imádkoznunk kell. És amint kimondta az Áment, valaki meglátta a kicsiny kulcsot a magas fűben. Nos, ha ez nem az imára való gyors válasz volt! Ez az eset, oly erős benyomást tett rám, hogy azóta mindig először imádkoztam, amikor valamit elvesztettem. És többnyire azonnal újra megtalálom. Nagyon sok ideget, időt és energiát takarít meg nekem. Szerintem az ÚR Jézus Krisztus, nagyszerűen reagál az imádságokra!
Egyesek, például, nem veszik észre azt, hogy ha valaki beteg, az ÚR Jézust fel lehet hívni segítségül. De mi csodálatos dolgokat éltünk át, megtapasztaltuk hogy mindez valóság. Ez azonban, nem egy Automata, hogy bedobjuk az imát és előjön a gyógyulás az automatából. Nem, ez csakis az ÚR Jézus Krisztus Kegyelme, egy meg nem érdemelt Ajándék. Köszönöm!!
Az egyik Nőtestvérnek nagyon agresszív leukémiája volt. Mindig imádkozott. És Isten megmentette őt a szenvedésből. Nem gyógyította meg, de minden szenvedés fölé helyezte őt; – Nem volt bánatos, mert olyan szoros kapcsolatban állt Jézussal. És az ÚR, kiutat teremtett számára: felvitte a Mennybe, az ölébe. A leukémiára nincs gyógymód, de a lelkére igen, a szenvedésből való kiútra. Nagyon boldog volt, amikor hazament, mert tudta, hogy az ő szeretett Urához megy.
Gyakran hiányzott a pénzünk. És az ÚR segített. Gyakran más igényeink voltak. És az ÚR segített. Nincs semmi, amiben az ÚR nem tudna segíteni.
Ezek szerint, mi megtesszük, amit lehet, de imádkozunk mindenért, mintha minden az ÚR Jézuson múlna. Ő egy Csodálatos ÚR, Benne teljesen megbízhatunk!

Köszönöm ÚR Jézusom,  TE csodálatos vagy. Hallod imámat és hívásomat. Te folyton megmentesz engem és én Dicsőitlek Téged. TE valóban csodálatos vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: