Határtalan Kegyelem – 2020.06.20

Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja.
2. Timóteus 2, 13  

Egyes esetekben a Biblia Verseinek eltérő értelmezése van, és ennek megfelelően különböző vélemények. Egyesek idézik ezt a Verset és logikusan értelmezik, másoknak különféle Versei és értelmezéseik vannak a témában. Ez normális és emberi. A Biblia nem Isten, hanem Isten Igéje. És mi embereknek el kell olvasnunk őket, és gondolkodnunk kell, hogy mit jelent. De mindig tudnunk kell, hogy nem vagyunk Isten és nem vagyunk abszolút igazak, különben Isten már nem javíthat ki bennünket.
Két rövid rész található a Zsidókhoz írt Levélben, amelyek azt mondják, hogy ha hűtlenné válsz és szándékosan követsz el bűnt, te is majd elleszel elutasítva. Sokáig gondolkodtam ezeken. Azokra az emberekre gondolok, akiket Jézus meggyógyított, és Ő sokat adott nekik, akiknek jó tapasztalataik voltak Ővele dicséretben, imában és közösségben, és mégsem fogadták el Jézust a Szívükben. Nem váltak Isten Gyermekeivé, annak ellenére, hogy megkóstolták az Ő kegyelmét. Tudták hogy minden igaz, de mégis mindig elfordultak.
Olyan sok rész van a Bibliában, amint a fenti Vers is, hogy mi örökké az Élet Könyvében vagyunk beírva. Isten Gyermekeként fogad el minket, amikor mi az ÚR Jézus Krisztust választottuk. Előfordulhat, hogy eltévelyedünk, és akár szándékosan is bűnt követünk el, de Isten Gyermekei maradunk, mindennek ellenére. Nem tagadhatjuk le Gyermekeinket, sem nem utasíthatjuk el őket, és úgy véljük, hogy nem vagyunk apa és anya. Van születési anyakönyvi kivonat, ahol minden be van írva, sőt még hivatalos bélyegzővel is el van látva. Tehát Isten nem tagadhat meg minket, mint Gyermekét, hanem hű marad hozzánk.
A fenti Vers nagyon sokat segített nekem, amikor nagy konfliktusban voltam. Szinte minden nap újra és újra tévesen jártam el egyes dolgokban. Újra és újra bocsánatot kellett kérnem, és azt kellett hinnem, hogy megbocsát. Ez nehéz volt! De az ÚR Jézus valóra váltotta az Ő Szavát, és megbocsátást és hitet alkotott bennem. Tehát minden reggel újra megtapasztalhattam az ő Kegyelmét. Milyen jó is volt ez!! Én, egy nyomorult bűnös, Isten által megbocsátott, minden reggel, és újra és újra minden reggel. Aztán lassan rájöttem, hogy mennyire végtelen Istennek Kegyelme. Halleluja!
Ismerek néhány embert, akik Jézust választották és valódi keresztények lettek. De aztán évekig a régi, világi utakon jártak. Az ÚR Jézus azonban nem vette le a szemét róluk. Visszatértek az ÚR Jézushoz, röviddel mielőtt meghaltak volna. Újra látjuk majd őket a Mennyben. Az ÚR soha nem hagyja az Ő Gyermekeit az ördög martalékává, hogy ezáltal diadalmaskodjon. Ő mindig betartja a Szavát, még akkor is ha ez már csak az utolsó 5 Percben van.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE hűséges vagy! Még akkor is, ha én csak ember vagyok és bűnös vagyok, akkor is TE még mindig mellettem állsz, és soha nem felejtesz el. Nem, soha nem hagysz el, és nem felejtesz el. Köszönöm URAM, hogy Nálad én biztonságban vagyok!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: