Fanatizmus – 2020.06.19

Öltsetek tehát magatokra – mint Isten választottai, szentek és szeretettek – könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet.​ ​Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is. Mindezek fölé pedig öltsétek fel a szeretetet ….
Kolossé 3, 12ff.

Soha nem akartam politikus lenni, és az Áhítatoknak mindig a politikán kívül kell  lennie. De tegnap elég volt számomra. A komoly keresztényeket, tapasztalt testvéreket rosszindulatú megjegyzések és hozzászólások Vonzották. Valójában elég, ha a világ őrült. Még mi is azok legyünk?
Volt egy kis videó, amelyben 2 idõsebb, körülbelül 6–7 éves lányok bosszantottak egy kisebb, körülbelül 3 éves lányt, lökdösték és elvették tőle az édességeket. Mindeddig, hát ez normális volt, de a nagyobb rossz lányok feketék voltak, és a szegény áldozat fehér. Hát azt kel kell mondani: Így lesz, ha mindenki idejön! – De Képzeld el fordítva, vagy mind a 3 lány fehér vagy fekete lenne, vagy bármi más: minden normális lenne.
Egy másik videó Floyd bűnügyi nyilvántartását mutatja be, akit egy fehér rendőr meggyilkolt, amikor letartóztatta. Ez áldozatnak a képe, szörnyű. Azonban hiányzik, hogy Floyd felmondott a kábítószerekkel, családot alapított, és az utcán szociális munkásként dolgozott, évek óta, hogy megszabadítsa az embereket a drogoktól. A kép azt mondja nekünk: Mennyire jó, hogy ez a nyomorult gazember meghalt! Már senkit sem zaklat, dicséret a gyilkosnak!
És mindezt kedves, jó keresztényektől hallani, akiket tiszteletben tartanak a közösségben.
Kedves testvérek, kérlek, soha ne engedjétek magatokat ilyen megjegyzések és kommentárok által iritálni! Kérlek tartsatok ki az ÚR Jézus Krisztus mellett, Aki szeretett, megbocsátott, segített és soha nem ítélkezett.
Az, hogy az emberek jók vagy rosszak, nem a bőr színétől függ, hanem attól, hogy hol és hogyan nőttek fel. Gondolj a világháborúkra és a zsidók üldözésére; – vajon mi fehérek különbek jobbak vagyunk-e mint mások? Nem úgy néz ki. Csak az ÚR Jézus tesz ,,emberré“ bennünket, Ő adhat új Szívet.
Gondolj arra a Zsidókkal teli hajóra, amely 1939-ben Hamburgból távozott és arra, hogy sehol nem engedték kikötni. Az egész világon senki sem akarta befogadni a kb.1000 Zsidót. Végülis visszatértek Hamburgba, és ezek az utasok, pedig a koncentrációs táborba kötöttek ki és ahol megölték őket. Ki a hibás? Hol voltak a Keresztények ez idő alatt?
Kérlek, ne hagyd, hogy a hited csak elméleti legyen, hanem a szavak cselekedjenek! De kérlek, Szeretet cselekedeteket.
Menj börtönbe a Misszió csapatokkal és tegyél bizonyságot az ÚR Jézusról. Menj ki az utcára és hirdesd az Evangéliumot! Csakis Jézus az ÚR a Megváltó és Szabadító, Igen, Ő egyedül a válasz ezekre a sürgetõ kérdésekre.

Ó, ÚR Jézus Krisztus, bocsáss meg, amikor mások felett ítélkezünk, csak azért, mert különböznek mitőllünk. Segíts nekem úgy élni, ahogy azt TE mutattad be. Egyedül Tégedakarlak követni, nem pedig egyes politikai ötleteket. TE egyedül tudsz békét teremteni!! Ó mily jó, hogy TE jelen vagy!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: