Elhívva lenni

„A juhok hallgatnak a hangjára, a maga juhait pedig nevükön szólítja és kivezeti.”
János 10,3

Jézus hív bennünket. Egyesével hív mindannyiunkat. Ez nem általános, hanem egy személyes elhívás. Kihív az istállóból a rétre, a napra, az új tettekre és az új útra!
Az istállóban meleg és otthonos, kint pedig hideg, szeles és nedves.
Az északiak hívása az hideg, s az emberek akik hallják, szívük északra tartozik. Ugyanakkor van a vadak hívása, s akik ennek engedelmeskednek, örömmel kirándulnak, kempingeznek, s egyszerűen odakint élnek. A zene hívását is ismerjük, és aki erre figyel, megjegyez és magán átenged minden dalt. Vagy a képek és a színek hívása. Mindenhol olyan dolgok vannak, amiket mások nem látnak, például alakokat fedeznek fel a felhőkben. Így az emberek különbözőek, és a jó pásztor ezt nagyon jól tudja. Ezért minden bárányát külön-külön a nevén szólítja, hogy valóban felkeljen és ne a meleg istállóban maradjon.
Hallgasd meg, hogy hogy hív a szíved. Mit helyezett Ő oda. Vannak gyerekek, akik egyáltalán nem foglalkoznak öregekkel. Tanulni kell, úgyhogy nem énekelnek a kórusban. Törődj azzal, hogy az evangéliumot hirdeted, és ne bújj el a könyvek mögé!
Próbáld meg Jézussal felfedezni, hogy hogyan lehetne erre a hívásra válaszolni.
Ez úgy van, mint a kisgyerekekkel, akik olyan örömmel szaladgálnak. Még ha a hasra is esnek, nem adják fel, mennek tovább. Van Isteni elhívásod valamilyen munka iránt? Akkor menj! Tanulj, gyakorolj! Ne hagyd magad elbátortalanítani. Elesel és felállsz majd, míg meg nem tanulod.
Jézusnak mindenki számára van egy szeretetteljes név, egy különleges hívás, amelyre csak az a bizonyos valaki tud válaszolni. Hallod-e hogy hív a szívedben? Ne maradj ülve, ne maradj a meleg, biztonságos istállóban. Az unalomba is bele lehet halni…
Menj bizalommal az Úrhoz. Védeni fog és talpra állít, ha megsérültél. Bízz Benne te, aki nem tudsz. Ő a Jó Pásztor!

Uram, itt vagyok, engem küldj!… és bocsásd meg, hogy olyan gyakran gyáván kitérek előled. Kérlek, próbáljuk újra! Hozzád akarok tartozni, menni, ahová hívsz. Te vagy az én Jó pásztorom, hozzád tartozik életem, és rád bízom azt.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: