A hit

Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! – mondja Istenetek.
Egy hang szól: Kiálts! Én kérdeztem: Mit kiáltsak?
Itt van Istenetek!
Ézsaiás 40, 1.6.9.

Isten népében mindenhol nagy problémák vannak. Azt mondja az Urunk: Vigasztaljátok, vigasztaljátok népemet! És azt kérdezem: Mit is mondhatnék: Azt válaszolja: Itt vagyok!
Sokaknak a hit egy isteni bemutatkozás. Gyakran vannak hitbeli alapok, amiket el kell egyszerűen hinni. Például, hogy Isten a teremtő. De ennek csak icipici hatásai vannak az életemre, sokszor. Emiatt még egy lépést kell tennünk: Ő a Teremtő, aki engem is teremtett. Ő a szeretet Istene, aki engem szeretettel alkotott és formált meg. Ha ezt elhiszem, annak ám nagy hatásai lesznek rám.
Ő akart engem, és nem véletlen vagyok! Csodálatosan megalkotott, ahogy neki tetszik. Igent mondott rám, habár az életemet az elejétől a végéig végig nézhette. Ő a Teremtőm, már az anyaméhben megformált, már akkor is ott volt! Mint most, velem, mellettem, felettem és bennem! Igen, pontosan itt van! Ez nem az általános meggyőződés, hogy Isten mindenhol ott van, ez sokkal, sokkal több: Ő, a Mindenható Úr az én oldalamon áll. Igen, Isten itt van!
Úgy gondolom, ez sok problémát megoldana, ha az általános hitünk személyes és konkrét hitté növekedne. Ő itt van! Számára minden probléma megoldható. Szeretettel bánik velünk. Nagylelkű Isten. Nem bírálni, hanem inkább megbocsátani akar. Ő az Atya, és nem a bíró.  Annyi téma van, ami ezt a személyes hitet érinti. Teóriák és gondolatok az Istenről jók, de az Isten gondolatai jobbak.

Köszönöm, Jézus, hogy Te ilyen megfogható Isten vagy! Te valóban itt vagy, az én oldalamon. Segítesz mindig és mindenhol. Bármit kérhetek Tőled, és minden imámat meghallgatod. Milyen jó, hogy én Benned a legjobb barátomat találtam meg!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: