Istent Szeretni

Szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből és minden erődből és teljes elmédből; és a te felebarátodat, mint magadat.
Lukács 10, 27

Istent szeretni, – miként va ez? Néha Jóhangulatban hallatjuk hangosan „Halleluja!“ van az Úgy hogy a Pincében (Lehangultan) vagyunk; itt nincsen már Halleluja. És mégis Istent szeretni …. miként lehetséges ez?
Mi a Szeretetet gyakran érzelmileg, szellemileg, érzékileg látjuk. Mi szeretjük azokat akik benünket szeretnek. A többiekhez közömbösek vagyunk. Mi nem igényeljük azokat, akik benünket kritizálnak . Ha mi valakit elsö ízben látunk, mi magunktól döntünk érzelmileg, ha az szimpatikus és szeretetreméltó vagy nemszimpatikus és számunkra ö közömbös. Mi szeretjük Istent ha Ö nagy Dolgokat tesz érettünk és ezáltal Érzelmünk Örömünk és Békességünk van.
Istennek ez kevés. Ö sokkal többet igényel! Ami az Istenszeretetet illeti, az kettös, Öt és a Felebarátodat. Ö olyan szeretetet igényel amely nem érzelmi csupán.
Nehéz Napok alkalmával se hüljön ki a Szeretet.
Ö szeret benünket, akkoris ha mi Öt imádjuk vagy hátat fordítunk Neki. Ö szeret benünket akkoris ha mi az Ö Közelségét keressük avagy Téves irányban vagyunk. Ö szeret benünket akkoris ha mi Bünt követünk el. Az Ö Szeretete nem függ a mi Cselekedeteinktöl avagy a mi Szeretetre való méltóságunktól. Ö Szeretet. Ezért Ö mindenkit és mindent szerethet, semmi Probléma nélkül. (Ö gyülöli a Bünt és megakar ettöl szabadítani; mert Ö szereti a Bünöst!)
Amenyiben Jézus bennünk van, Szeretetre alkalmassá tesz benünket. Többé nem vagyunk a Szimpatikus vagy Nemszimpatikusságra utalva; átnézhetünk ezen. Ha Jézus Uralja a Szíveinket, lehet jól külömbséget tenni a Bün és a Bünös felett, és ezt a Bünöst szeretni, miként Jézus szereti öt. Amenyiben Jézus bennünk lakozik, Istennek kimeríthetetlen Szeretete Uralkodhat felettünk.
Ha mi magunk kel termeljünk, hamar kialszik a Szeretetünk, mert mi gyakran csalódunk. Sokkal könnyebb, ezt a Jézus-Szeretetet élni. Ezt elérni tiszta Szívre van szükségünk, melyben Jézus lakozhat.

Köszönöm Jézus, Te késszé teszel engem szeretni. A múltban, amikor én még Téged nem ismertelek, csak azokat tudtam szeretni akik engem jónak számítottak. Azonban én nemtudtam magam szeretni. Míly jó, hogy Te az Isteni Szeretetet a Szívemben töltöd! Míly jó és felszabadító, szertni és Szeretetve lenni!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: