A Harc – 2020.02.07

És a mint elkezdették az éneklést és a dícséretet: az Úr ellenséget szerze ….., és megverettetének.
2. Krónika 20, 22

Ez az egyik legnagyobb történet arról, hogy az ÚR miként mentette meg Izraelt a nagy szükségből. A legjobb az volt, hogy az izraelitáknak nem kellett semmit tenniük, valójában semmit sem a megmentésükért; – Isten mindent megtett. Nekik csak a szemeiket kellett felemelniök Őhozzá, dicsérni ŐT és bízni benne. És Ő elvégezte az összes munkát.
A Király egy Népgyűlést hívott össze, és meghajoltak Isten előtt, ŐT hívták segítségül a szükségben, és visszaemlékeztek az Ő nagyszerű Cselekedeteire, amelyeket ő már eddig is tett. Egy Próféta felállt és azt mondta: Ne féljetek a sok ellenségtől, ne féljetek ettől a Seregtől, mert a háború nem a tietek, hanem Istené. Nem kell harcolnotok. Lépjetek elő, és lássátok meg, hogyan fog megmenteni titeket az ÚR. – És a király bölcs volt és hallgatott Isten hangjára. Hagyta, hogy az énekesek előrehaladjanak, és dicséreteket énekeljenek. Eképpen tehát, az ellenség felé mentek. Mivel az ÚRNAK megvolt a Terve: Amikor elkezdtek dicsérni és éljenezni, az ÚR, ellenségeket hozott a hadsereg ellen, és eképpen legyőzte őket. Az Izraeliták három napig fosztogatták az ellenséget, annyira gazdag volt a zsákmány. Hangos hangon és örömmel hazatértek Jeruzsálembe, és nem felejtették el megköszönni az ÚRNAK, Aki olyan csodálatosan megmentette őket. Isten borzalma megragadta az összes közeli Országokat, és Izraelnek megvolt a nyugalma. Isten így gondoskodik az Ő Népéről.
Hasonlóképpen van ez velünk is: dicséret és bizalom, köszönet és Isten nagy tetteinek emlékezése, mozgalomba hozza Isten karját. Ő szereti azt ha bízunk benne és ezért Ő nem engedi meg a csalódást. Még akkor is, ha nehéz volt és lesz Ő jelen van, vigasztal és segít. A dicséret oly gyakran elriasztja az ellenséget. A Szívünk telve köszönettel!
Ha énekelünk Neki és köszönetet mondunk, akkor növekszik a bizalom iránta, és Ő könyörületes lesz hozzánk. Mennyire jó is a mi URUNK!

Köszönöm ÚR Jézus Krisztusom, hogy TE nem unatkozol a TE Trónodon, hanem lehajolsz hozzánk. Szeretettel nézel le  miránk, és válaszolsz a mi hálás, bizalmas Szívünknek. TE irgalmas, mindenható vagy, teljes erővel és mellettem állsz. Köszönöm, a TE Jelenlétedet!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: