Bizonyság – 2020.01.10

Ez a Lélek bizonyságot tesz a mi lelkünkkel együtt, hogy Isten gyermekei vagyunk.
Róma 8, 16

A hit egyik mély titkát írjuk le itt: Isten Lelke, a Szentlélek tanúbizonyságot tesz az én Lelkemben, hogy Isten Gyermeke vagyok. Ezt nevezzük bizonyságnak. Akkor nincs többé kétség. És sajnos sok testvéreink élnek az állandó kételyekben. Kétségbe vonják Isten jóságát, megbocsátását, Istenben való Gyermekségi életüket, valójában mindent, amit Isten ígért az ő Szavában! A hit szörnyű élete ez!!
A megoldás itt van: Isten Szellemének meg kell ezt tennie, és Ő azt meg is akarja tenni, amit mi nem tudunk megtenni: Bizonyosság a Hitben.
Ezért mondja Pál, hogy követnünk kell a Szent Szellemet, és mindent meg kell tennünk ezért, mert sok nehézségünk megoldása Ő!
Valójában Isten megadta nekünk a Szent Szellemet, amikor az ÚR Jézus Krisztust választottuk és Szívünkbe fogadtuk. De mi ezt nem engedhetjük szabadon, és nem szabad azt tennie, amit akar! Ezért igen nagyon szükséges, lelkesen követni ŐT. Ha mi csendben ülünk a Biblia előtt, és ugyanazok a gondolataink vannak már századjára is, akkor egyszerűen az „input” -ból hiányzik valami új, eletet adó víz. Ha mindig ugyanazokat a gondolatokat gondoljuk, akkor semmi sem változik. Vegyük talán fel a kockázatot, és keressünk fel egy Munkahelyi Keresztényeket vagy a Keresztény üzletembereket, vagy a Marburgi kerületet vagy egy másik, élénk Közösséget! Bizonyára nem nyesik le a fejedet! És ne hallgasd mindig azokat a régieket, akik nemzedékek óta mondják: a szellem már nem működik, annak már vége. Olyan jól tudják megindokolni, hogy ők saját maguk is elhiszik. De mások megmutatják, hogy van egy másik Út is. Keressed meg, amíg megtalálod! Keressed meg csendes párbeszédben, más Gyülekezetben, a Bibliában (új szemmel olvasva), az interneten, a könyvekben … Légy kész arra, hogy kipróbálj valami újat! Kérd azt, hogy a Biblia Ígéretei teljes mértékben vonatkozzanak rád is! Ezek után kel valóban vágyakozzál. Többé nem akarok elégedett lenni, egy majdnem halott gyakori langyos vízzel. Mi akarjuk ŐT teljes Nagyságában, mi mindent akarunk, ami Istentől lehetséges!!!

Köszönöm, Uram! TE elfogadod az őszinte kéréseinket. Hallgasd meg Imádságainkat és téltsél be benünket a TE Lelkeddel!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: