Vigyázat!

Boldog ember az, aki nem jár a bűnösök tanácsa szerint, nem áll a vétkesek útjára, és nem ül a csúfolódók székére.
Zsoltárok 1, 1

Egy világos bejelentés az egész zsoltár. Jól jöhet neked is, hallgass hát Rá!
Mindig egész kicsiben kezdődik. Az ember elkezd azon gondolkodni, hogy mint mondanak róla mások. És tudja, hogy ez nem helyes Isten előtt, de hiszen érdekes. Aztán elkezd olyan szemetes és piszkos gondolatokat alkotni. Ez a szint nemsokáig tart, hanem az ember elkezd erről beszélni, így viselkedni, mert nem olyan nehéz az isteni látásmódon továbbadni. Az ember kakukkfészket épít a fejébe. Még egy kis idő, és emberünk már azt hallja, hogy mások Istenről és az Ő munkájáról és hagyományáról csúfolódnak. Hiszen ma minden más, sokkal modernebb, liberálisabb, szabadabb, nyitottabb.
Az ókori filozófusok és szemléletek sajnos csak felszínesen nyilatkoznak Istenről és az elképzeléséről. Egy jó példa a szexualitásról alkotott új példa. Nem akarunk vele élni, mert teljesen ellene van Isten elképzeléseinek arról, ahogyan élnünk kellene. A bűnök még bűnök maradnak – ha sok pszichológia jónak is találja őket. Mert ezek csak teóriák, elképzelések, tézisek. Isten szava azt mondja: Az utolsó napokban bölcselkedést keresnek az emberek, mert viszket a fülük. Igazolást keresnek az életmódjukra.
Mindig egész kicsiben kezdődik. Tartsd ezért tisztán a gondolataidat! Figyelj arra, hogy merre nézel, mit olvasol, hová kapcsolsz, az illusztrációkra is.. Az ember egy egész világképet kap így, tálcán felszolgálva.
És a kapcsolatokra is figyelj. Isten nem akar minket ebből a világból kivenni. Ő szívesen ott volt esküvőkön, és a farizeusok falánknak és részegesnek nevezték őt, vámszedők és kéjhölgyek barátja. Hiába, ellenállás volt. Nem tudták Őt megfakítani, mert ő továbbra is prédikált. A tanúit a barátainkká kell fogadnunk, a rokonságunkba és a kollégák közé. Hogy ne menjünk a csordával, hogy a farkasokkal sírjünk.
Ő itt van, hogy a beszélgetőpartnerek hiányát betöltse, hozzánk közel, ahogy csak valaki közel lehet, aki megért és a magányt kiűzi. Egész szívünkkel hozzá kell tartoznunk, aki ránk olyan csodálatosan figyel és kitölti a szükségeinket. Mennyi csalódást megspórolhatnánk.

Köszönöm, Uram! Nálad béke és öröm van, és nincs magányosság. Veled élhetek, mikor nincsenek barátaim. Veled erős lehetek, és megtalálom a saját helyemet. Mint egy hullámverte szikla, legyenek olyanok a tieid!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: