Túltáplált Szív​ – ​ ​2019.06.29

És körülmetéli az Úr, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedbõl és teljes lelkedbõl, hogy élj. 
5. Mózes 30, 6 

Néha nehezen szeretjük Istent teljes Szívből. Nem tudunk kapcsolatba lépni vele, és imáink úgy tűnnek, hogy a mennyezeten lógnak. Valahogy egy üres helyen, ahol Istennek kéne ott legyen …
Valahogy nincs kapcsolatunk, közösségünk Istennel. A futballpályán igen, érzelmeink erőt vesznek bennünk. És jól érezzük magunkat a barátokkal. De Istennel valahogy hidegen, talán unalmasan, válasz nélkül, üres a hálózat a Telefonon.
Néha ez a szívünktől függ mert az elvan hízva és megkeményedve. A szívünket minden lehetségesekkel tápláljuk, Facebookkal, Filmekkel, számítógépes játékokkal, utazással, örömmel, jó étel és italokkal élvezetekkel, Luxus Autó…. mindazzal, amire az embernek szüksége van (vagy nincs). Mindig jó dolgokat teszünk magunkért; – egyébként semmi bántásmódot. (gyorsan elfogadjuk ezeket a mondásokat a Reklámokból). De sajnos nem vagyunk kielégítve mindezekkel. Ezek, nem feltétlenül rosszak, de nem mindenáron az élet célja, és nem az ÚR célja sem velünk. Csak akkor, ha az Istennel összhangban élünk, életünk teljesen telített, értelmes és célszerű.
Milyen jó, ha a család együttes harmóniában van! Ha Istennel is eképpen vagyunk, akkor az még inkább kiválóbb! Igen, csak akkor tudunk igazán élvezni mindent! Akkor bőségben van valódi életünk!
Ezért akarja Isten körülmetélni a Szívünket, hogy onnan eltávolodjék a zsiradék és a keménységek. Minden hiábavaló örömtelenségnek el kell tűnnie, hogy nézetünk szabad legyen az ÚR Jézus számára.
Annak ellenére, hogy a bőség nagy, még mindig nagy éhség van bennünk. Egy szomjas vágy nyugtalanít. Ezért akarjuk mi, kiüríteni a Szívünket, vagy inkább arra kérni Istent, hogy távolítsa Ő el ezeket,, hogy e zsír nélküli, nélkülözhetetlen közösségünk legyen Ővele.
Néha megdöbbenten, tekintettem egyes Embert, ha az annyira teljes mindenekkel, hogy már Istent nem is látja. Az ember annyira kövér, és Szíve annyira telve van kapzsisággal, hogy ezért fog meghalni; – Szívzsiradék. Sajnálom, bár Milliókat merített. Remélem, hogy mégis visszatalál az ÚR Jézus Krisztushoz.
Hagyj mindent el, ami csak akadályozza a kapcsolatodat és a Jézus iránti szeretetedet! Akárcsak a gonosz, vagy a jó dolog ugyanaz: minden ami csak zavart okoz a Vele való közösségben annak elkel tűnnie. Néha meg tudjuk ezt oldani mi magunk is, de ha nem, megkel kérdeznünk az URAT: URAM, én forrón és őszintén akarlak szeretni! De valami akadályoz engem.

URAM, mutasd meg, hol van az akadály, hol van a szívem elhízva, vagy megkeményedve! És segítsél nekem a Diétában és a körülmetélésben, mert ez számomra valóban nehéz. Köszönöm, hogy TE szerettél és szeretsz, és hogy Neked nem mindegy hogy én mivé válok.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: