Az elsők és az utolsók – 2021.07.1​2​

Jézus mondta:
Sok elsõk pedig lesznek utolsók, és sok utolsók elsõk.
Máté 19:30

Péter megkérdezte Jézust: „Mi mindent elhagytunk, és követtünk téged. Mit kapunk cserébe?“ – És Jézus így válaszolt neki: „Amikor majd visszajövök, és a világ újjá lesz, és én a Trónon ülök, ti is tizenkét Trónon fogtok ülni, és ítélkezni fogtok Izrael törzsei felett. És mindenki, aki elhagyta házait, testvéreit, nővéreit, apját, anyját, gyermekét vagy földjeit értem, százszorosát kapja cserébe, és elnyeri az örök életet. Sokan, akik most elsők, utolsók lesznek, és akik most utolsók, elsők lesznek.“
Jézus nem egy üzletről szól: légy hűséges hozzám, és én előléptetlek főnökké. Ő az őszinte szívbeli hűségről, az Őhozzá való hűségről, az Úr iránti szeretetről és a Jézusba vetett bizalomról szól. Nála a pénz és a hatalom nem játszik szerepet. De aki itt a pénzre és a hatalomra támaszkodik, és nagy szerepet akar játszani az egyházban, az vesztett Jézussal szemben. Aki itt nagy és híres akar lenni, azt már nem ismeri. Aki itt a tömegeket lelkesíti, az nem lelkesíti Jézust. A mi hírnevünk, büszkeségünk, hatalomvágyunk és pénzsóvárságunk, még közöttünk, keresztények között is, nem vonatkozik rá. Ők azok, akik itt az elsők, és akik utána az utolsók lesznek, akiket Jézus egyáltalán nem ismer, és akiknek kint kell maradniuk.
Ne hagyjátok magatokat elvakítani a nagy nevek, érdemek vagy pozíciók által! Nézd meg a szívedet, és nézd meg, hogy az Úré-e? És csak ezután kövessed a vezetőt.
És te, légy biztos benne, hogy az ÚR iránti hűségedet és szeretetedet tiszteletben lesz tartva. Lehet, hogy ez csak a csendes kamrában, de Ő közelről látja, és nem felejti el. Szereti azokat a Gyermekeket, akik minden további nélkül teljesítik az Ő akaratát. Ő szereti a Hívőket Világszerte! Ő lát minden apró áldozatot is, amit Neki hozunk, és nem felejti el. Az Ő szeme kegyesen pihen a kicsinyeken, akik szenvednek érte, elviselik a hátrányokat, és egyenes úton járnak. Ő szereti az Ő Gyermekeit!!!

Köszönöm, Jézusom, hogy a TE Egyházad, nem egy nagy szervezet, mert azt, TE tartod össze. Nálad nem a nagyok vannak előben, mint nálunk, hanem TE, inkább látod a kicsiket, a hűségeseket, a csendeseket, és őket, TE különösen megáldod. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: