Az üdvösség bárkája – 2021.03.24

De te veled szövetséget kötök, és bemégy a bárkába….
1. Mózes 6:18

Isten ránézett az emberek cselekedeteire, és azt mondta: Ez szörnyű. Megszegik minden parancsolatomat, és jól érzik magukat emiatt. Gyilkolnak, rabolnak, hazudnak és csalnak. Nem, szomorú vagyok, hogy Én hoztam létre ezeket az embereket. Özönvizet hozok rájuk és mindannyian elpusztulnak. – Aztán körülnézett, és felfedezte Noét. Ez nem szennyezte be magát bűnnel, hanem hűséges volt Istenhez. Így szólt Noéhoz: Te, én elpusztítom a világot, mert gonosz. De te hűséges vagy és megtartod a Szavamat. Építs egy bárkát, egy mentőhajót, neked és a családodnak! – Minden ember nevetni kezdett, amikor Noé elkezdett hajót építeni a sivatagban. De ő hallgatott, mert tudta, hogy mit csinál. Amikor befejezte, Isten így szólt hozzá: Most menj be a bárkába, és én bezárom mögötted. – És Noé és családja és sok állat, bementek a Hajóba. Amint az ajtó becsukódott, elkezdett esni az eső. Hamarosan az emberek dörömbölni kezdtek az ajtón, nyissátok ki, engedjenek be minket is! – de Isten zárta be azt az ajtót.
A helyzet ma nagyon hasonló. A bűn mindenütt uralkodik és hangosan hirdetik: szex minden körülmények között, mindenki mindenkivel, a nem kívánt élet megölése, mindenféle kizsákmányolás, az alkohol, a drogok, a szex rabszolgasága, a hatalmasok és az egyházi vezetők részvétele ezekben a bűnökben, csalás és hazugság, lopás, hamis pletykák …….. Nekünk, keresztényeknek el kell döntenünk, hogy hová tartozunk: a világba vagy a Bárkába. De ott Isten uralkodik, ott Isten parancsai érvényesek. Akarod-e, hogy Isten megmentsen, akarsz-e a Bárkába menni? Akkor járj Isten szerint, és ne a Világ szabályai szerint.
Sajnos mi, Keresztények is, elég kompromisszumot kötöttünk a múltban, de most már elég. Nyíltan Isten oldalán akarunk állni, és hűségesek akarunk maradni Hozzá. Úgy akarunk élni, ahogyan Isten gyermekének illik, ahogyan Isten Bárkájában kell élnünk. Meg akarjuk tisztítani magunkat hamis hozzáállásainktól és kompromisszumainktól, és követni akarjuk ŐT, a Megmentőt.
Isten Bárkája, az ÚR Jézus Krisztus Egyháza. Ez az a Hely, ahol Ő Uralkodik.

Köszönöm ÚR Jézusom azt, hogy TE kihúztál engem a szennyből, most pedig Hozzád tartozom! Hűséges akarok lenni Hozzád, és úgy akarok élni, ahogyan TE akarod, hogy éljek. Segíts!!!

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Hinterlasse einen Kommentar