Élni mint a Homokóra – 2021.03.05

Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az õ lelkében kárt vall? Avagy micsoda váltságot adhat az ember az õ lelkéért?
Máté 16, 26

Ismerős a homokóra? Nekünk volt egy régen, a tojást főztük a homok túlhaladása alatt. Pontosan 6 percig tartott, és a tojások, rendjén megvoltak főzve..
A homok egy kis üveg korsóban van, amelynek alján egy kis nyílás található. A homok lassan halad le, egy második tartályba. Amikor a homok áthaladt, megszólal egy kisharang.
Ez az életünk: halad, napról napra, évről évre. És hirtelen megszólal a harang. Egyeseknek túl korai, és panaszkodnak, hogy nem is kezdtek el élni …
Az ÚR Jézus ismeri a halál előtti és utáni életet. Ezért is jött hozzánk a másik Világból, hogy figyelmeztessen minket: Ne tegyétek szerencsejátékká az életet! Ne pazaroljátok el az életet! Ne üljetek fel rossz Lóra! Gondoljatok arra, hogyan miben fektetitek be az életeteket! Gondoljátok meg, hogy hol akartok lakni majd, mert csak a kövek halottak, az emberek soha.
Az ÚR Jézus Krisztus, Életet és teljes elégedettséget kínál számunkra, bőséges életet, értelmet és célt szolgáló életet. A teljes megelégedettséget, a békét és örömet a Szívben. De Ő nem ajánlja fel nekünk azt, hogy automatikusan milliomosok leszünk, vagy örökké egészségesek leszünk. Nem, nem ez a legfontosabb számára.
Olyan keresztény példaképeket képzelek, mint Mária Terézia. Vagy Pál. Vagy Hudson Taylor. Milliomosok voltak? Nem, könyörgő milliomosok voltak, akiknek pénzt kellett kérniük Istentől, és meg is kapták, de a munkájukért. Egészségesek voltak? Nem, Pál beteg volt és gyenge, Hudson Taylor elvesztett néhány gyereket. Mária kicsi volt és gyenge … Egészségük már nem volt oly fontos számukra, mert megvolt az Igazi Életük: Jézus Krisztus, az ÚR az Élet és a Halál felett, az ÚR, minden teremtés felett, Aki Szeretetből keres minket és segít . Egyedül Krisztusban találták meg az Élet értelmét. És egy napon az ÚR azt mondja nekik:  Jól vagyon jó és hű szolgám!

ÚR Jézusom, én azt akarom, hogy az életemnek legyen értelme és célja! Nem akarok azért élni, hogy az időmet csak a pénzért, csak a karrierért, csak ….. Nem, ez nekem nem elég! Szeretnék Veled közösségben lenni! Csak így nyújthatom a Szívemnek a Békét, amelyet csak TE adhatsz.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: