A Lélek Gyümölcsei – 2020.01.23

Minthogy pedig fiak vagytok, kibocsátotta az Isten az õ Fiának Lelkét a ti szíveitekbe, ki ezt kiáltja: Abba, Atya!
Galata 4, 6

Amikor elkezdtem a Hitéletet, Isten valahogy messze volt tőlem. Ő volt az én Teremtőm és egyben a Bíróm is. „Jónak“ kellett lennem, hogy az Ő kedvére járjak. De még nem volt kapcsolatom Istennel. Aztán megismertem, az ÚR Jézus Krisztust. Ő a megbocsájtással jött hozzám. De nehezen tudtam elhinni, hogy Ő valóban megbocsátott nekem. Én túl rendetlen vagyok, rossz vagyok, szentségtelen. Megbocsátásra volt szükségem minden nap, minden nap ezt kellett kérnem. Aztán lassan lehajtottam a fejem, valahogy unalmassá vált a harc, ,,hogy jó legyek“. Nem tudtam ezt én elvégezni. És mégis, a Bibliának és az ÚR Jézusnak, valónak és igaznak kellett lennie! Jézushoz ragaszkodtam, Aki folyamatosan megbocsátott, de én még mindég nem tudtam tovább haladni.
Aztán Isten elküldte nekem az Ő Lelkét. Aki, olyan eredményeket hozott, amelyeket én nem tudtam elvégezni, például: a megbocsátás érvényes! Pont, Básztá, Vége. És a Szentlélek tovább azt tette, amit én nem tehettem: boldogan, hinni tudtam.
És nem csak ezt: hirtelen tudtam, hogy valóban Isten Gyermeke vagyok, Sőt, még Isten Szeretett Gyermeke is! És a bűn eltűnt, bár továbbra is bocsánatot kell kérnem minden nap, de ez már nem uralkodik felettem. És pontosan tudtam, hogy ha ma meghalnék, akkor a Menybe megyek! Ez még nekem nem volt teljesen világos, nem tudtam igazán hinni teljes Szívből. De most azért, mégis megy, mert Ő, a Lelkét helyezte a Szívembe. Ó, mily boldog is voltam! Alig kellett aludnom valamit napokig, csak örvendtem és nevettem és énekeltem, és nem tudtam komolyan venni semmit. Az emberek bólongatták a fejüket, mintha én érett lennék a Pszichiátriára. De nem, ez Isteni öröm volt.
És a Lélek, segített nekem Istent Atyának nevezni, mondhattam még úgy is hogy Apuka. Ő már nem az én Bíróm, hanem Apám lett. Milyen jóra is vált, a mi kapcsolatuk.
Igen, én köszönöm az ÚRNAK, hogy megadta nekem azt a Szellemet, amely által mondhatom, „Abba, Atyám“!
A Lélek adja ezt a bizonyosságot, ezért olyan fontos számunkra!!! Kövesd a Bibliát. Az 1 Korinthus 14: 1, azt mondja, hogy nagy szorgalommal kell keresnünk a Lelket. Mert Annak, még sok jó dolgai vannak számunkra.

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus a TE Lelkedet, Ő a valódi Élet számomra! Azt teszi énbennem, amit én nem tehetek: Hitet és Szeretetet. Köszönöm!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: