Egy csodálatos ÚR ​ ​- ​ ​2019.08.18

Örvendezzetek ti igazak, az Úrban; 
a hívekhez illik a dícséret. 
Dicsérjétek az Urat cziterával; 
tízhúrú hárfával zengjetek néki. 
Énekeljetek néki új éneket, 
lantoljatok lelkesen, harsogón. 
Zsoltár 33, 1-3

És miért van ez eképpen? A Zsoltár egy „Mert-el …“ folytatódik. Mert Ő a mi Urunk, mert Ő figyel ránk, mert törődik velünk, mert nem enged szabadon az Ő figyelme alól. … Ó, oly sokminden van, amit az ÚR értünk tesz! Ezért kellene örülnünk, mert …
Nincs okod dicsérni Istent, köszönetet mondani Neki? Akkor te nagyon szegény vagy.
Jelenleg, nem érzem magam jól, de ezer okom van, hogy köszönetet mondjak és hogy dicsérjem ŐT. Minél kevesebbek az én cselekedeteim, annál többet tesz Ő. Őszintén szólva, csodálatos ez a gondozás, ez a fürdés, Istennek Szeretetében! A lehetetlent lehetővé teszi.
Ha az életemben mindig csak a napfény volna, akkor miért is volna szükségem a Szabadítóra, Segítőre és Megmentőre? Néhány Verssel tovább, azt van, hogy: Az igaz embernek sokat kel szenvednie, de az ÚR mindezekből megmenti. – Hogyan lehetne Ő a Megváltó, ha az igazak nem szenvednének sokat?
Minél nagyobb a szükség, annál nagyobb a megváltás. Minél erősebbek az ellenségeim, annál erősebb az én Segítőm.
És: Minél erősebb a megváltás, annál erősebb a segítség, annál erősebb az én örömöm és köszönetem.
Isten köszönetre késztet engem, hogy felvidítson. És ez az állandó köszönet, hálaadás, egyre közelebb vonz engem Istenhez. Igen, minél nagyobb az én köszönetem, annál jobban érzem Istennek jelenlétét. Csodálatos! Noha a hála esetleg, gyötrelmesen és kemény módon jelenik meg, akkor teljes Szívbõl álló köszönetté válik, amikorezt gyakoroljuk és ismét gyakoroljuk. Az olyan eseményekre melyekre nekem szükségem van, hosszú időbe telnek, míg azok felismerté válnak.
Még egyszer: minél erősebb a probléma, annál nagyobb a megváltás. Minél nagyobb a megváltásom, annál nagyobb az én köszönetem. Minél nagyobb a dicséretem, annál közelebb van az ÚR hozzám. És most érdekesre válik: minél közelebb van az ÚR, annál jobban olvadok, az Ő jelenlétében. Akkor már nincs szükségem semmire, elég nekem Ő. Ő jelen van, eléggé közel ahhoz, hogy megérintsem. A szavak már nem elégségesek, még az ima nyelve is eloltódik, csak Ő van, s Ő elég. Áthat engem, birtokba vesz engem, csodálkozom és csendes boldogságban maradok. Milyen csodálatos is az Élet Ővele! Az ilyen Időknek bár soha ne lenne vége!

Köszönöm ÚR Jézus Krisztus,TE csodálatos Úr vagy! Érdemes veled élni és veled lenni! Élvezem azt, amikor körülövezel, és betöltesz csordultig a Szereteteddel. Igen, URAM, TE Csodálatos, Hatalmas, Szeretetteljes Isten vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: