Nehézségek? – 2019.03.30

Mert így szól az én Uram, az ÚR, Izráel Szentje:
A megtérés és a higgadtság segítene rajtatok,
a béke és a bizalom erőt adna nektek!
Ézsaiás 30, 15

Minden üzletember megáll és megpróbálja kitalálni, amikor a bevétel hirtelen visszaesik. Addig keresi, míg meg nem találja a hibát és azonnal kijavítja. Szükség esetén még a boltot is bezárja, nehogy az üzlet még rosszabb legyen. Minden energiáját felhasználja, hogy pénzt keressen.
Ha az életünkben valami rosszabb lesz, akkor Istenhez fordulunk. De mélyebb keresést ritkán hajtunk végre. Ha a gyülekezetünk kisebb lesz, akkor az az emberektől függ, és nem a vezetőtől, mint hinnénk.
Ha a misszió közben vagy az evangelizáció után senki nem tér meg, az nem Isten hibája volt. És ha imádságunk után senki nem lesz egészséges, akkor neki más tervei vannak. Ha az anyagiakkal valami nem stimmel, akkor ez a kapzsi emberek, vagy gazdaság vagy az időjárás hibája.
Isten szeretné, ha leltárt tartanánk. Szeretné, ha a csentben lennénk, hogy felfedezzük a hibákat és megtérhessünk belőlük. Szeretné, ha nyugodtak maradnánk, hogy beszélni tudjon. A pánik és a félelem rossz tanácsadó.
Mindaddig amíg a hibát másban keressük, Isten ezen igéretét nem érthetjük. Először amikor elkezdjük a felelősséget átvenni, és a saját hiábinkat keresni, akkor új utat találunk, a régi elhagyjuk, megbátorodunk, bízunk benne, akkor Ő tud segíteni. A vers után így folytatódik: De ti nem akarjátok…
A csendben elismerjük a bűneinket, a kudarcainkat. A megbocsátásban van a nyugalom, a csend és az új kezdet. Minden régi bűnünkből megtérhetünk.
Jön a megmentés, az új erő. Ő arra vár, hogy kegyelmét megmutassa nekünk. Vele békénk lehet, nélküle mindenből csak rutin válik.
Légy csendben és gondolj a te házadra! Adja meg nekünk az Úr a megmentést és vezessen a jó útra!

Köszönöm, Neked vannak a legjobb ötleteid. Bárcsak nyugodtak lehetnénk. Ó, Uram, ez a nyugalmatlanság, félelem és pánik, ezek idegesítenek engem.Nálad nyugalom van, bizalom. Megoldásaid vannak, amikre sosem gondoltam volna. Köszönöm, hogy szeretsz engem!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: