Félelem és Gond – 14.09.2021

Avagy nem parancsoltam-é meg néked: légy bátor és erõs? Ne félj, és ne rettegj, mert veled lesz az Úr, a te Istened mindenben, amiben jársz.
Józsué 1, 9

Istennek gyakran kell emlékeztetnie minket arra, hogy ne féljünk! Valahogy nem vagyunk annyira taníthatóak, mint amennyire kellene. Oly sokszor uralkodott a félelem, de semmi sem történt. Az ÚR Jézus oly sokszor megvédett minket. A félelem, a szorongás és a pánik tehát gyakran felesleges volt. Olyan sokszor mondtuk utólag: Ha azonnal hallgattunk volna Jézusra, akkor jobban alakult volna! Ő mindig Segített, köszönöm!
Igen, az aggodalom, a félelem, a szorongás és a pánik a békénkbe és sok energiánkba kerül. Ősz hajszálakat növesztenek, gyomorfekélyt okoznak, tönkreteszik a házasságokat és neurotikus gyerekeket szülnek. Minek? Nekünk az ÚR mindig jelen van, aki gondoskodik rólunk! Az Ő kezében vagyunk, szeretve és biztonságban!
Talán az Istenről alkotott véleményünk miatt? Bár jobban tudjuk, gyakran van az az elképzelésünk, hogy Isten kegyetlen bíró. Minden apró hibát feljegyez, és minden bűnt egyébként is, és ha szándékosan vétkezel, akkor kidobnak Isten családjából. Ezek a mi titkos elképzeléseink arról, hogy milyen Isten? Akkor nem csoda, hogy olyan kevés hitünk van, és állandóan ítéletet és büntetést várunk. Ez tényleg ijesztő!
Ha Istent jó Atyának látjuk, aki kiáll a családjáért, megvédi őket, – még a rosszindulatú pletykáktól is -, aki mellettünk áll, kedves hozzánk, aki büszke minden előrelépésre, aki szereti, ha gyermekei bizalommal fordulnak Hozzá, igen, ha így látjuk Istent, minden félelem eltűnik. Aztán ott van a bizalom e mindenható Atyában, és Ő erre a gyermeki bizalomra hatalmas tettekkel válaszol. Nincs helye az aggodalomnak, a félelemnek, a szorongásnak és a pániknak! Ő egy csodálatos ÚR!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy Nálad biztonságban vagyunk! TE jót akarsz velünk, kedves vagy, türelmes és irgalommal teli! Köszönöm, hogy minden gondomat és szükségemet, félelmemet és aggodalmamat Rád bízhatom! Nem akarok többé aggódni és félni!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: