Egy erős üdvözlet – 13.09.2021

János a hét gyülekezetnek, a mely Ázsiában van: Kegyelem néktek és békesség Attól, Aki van, Aki vala és Aki eljövendõ; és a hét lélektõl, a mely az Ő királyiszéke elõtt van, És a Jézus Krisztustól, a ki a hû tanúbizonyság, a halottak közül az elsõszülött, és a föld királyainak fejedelme. Annak, a ki minket szeretett, és megmosott bennünket a mi bûneinkbõl az õ vére által, És tett minket királyokká és papokká az õ Istenének és Atyjának: annak dicsõség és hatalom mind örökkön örökké! Ámen.
Jelenések 1, 4 – 6

János üdvözli a hét Ázsiai gyülekezetet. A hét a tökéletesség és a teljesség száma, ami az ÚR Jézus összes egyházát jelenti. Hasonlóképpen a hét szellem esetében valószínűleg a Szentlélekről van szó.
Ezután, kissé rövidítve, azt mondaná: János, Jézus minden gyülekezetének: Kegyelem nektek és békesség Tőle, a Teremtőtől, a Szentlélektől és Jézus Krisztustól. Egyszerűbben hangzik, nem igaz? Vannak, akik annyira tisztelik a Jelenések Könyvét, hogy inkább nem olvassák. Most az egyszer tegyük egyszerűvé a dolgot. Mert az idő csak rövid, mielőtt minden bekövetkezik. Megértésre van szükségünk ezekkel a dolgokkal kapcsolatban!
Az ÚR Jézus Krisztus, a Jelenések könyvének középpontja. Ezért van ez a nagyszerű dicsőítő ének Jézusnak, rögtön az elején. Ő a világegyetem középpontja, Ő a hitünk középpontja, a Keresztények célja és az egész földi történelem. Már itt, a Jézust dicsőítő himnuszban is az Ő munkája rajtunk teljesedik be: Ő váltott meg minket, és tett minket Királyokká és Papokká. Az embernek ez a feljavítása sehol sem létezik, csakis az ÚR Jézusnál.
Valójában bűnösök vagyunk, bűnösök Isten szempontjából. Vagy van-e valaki olyan szent, igaz és tiszta, amilyennek Isten előtt kellene lennie? Nem, mindannyian csak a poklot érdemeltük volna!  De ez a mi Csodálatos, Kegyelmes, Szerető ÚR Jézusunk, a Kereszten kifizette bűneink adósságát, mindent Magára vett, még a halált és a poklot is. Ő viselte el, helyettünk a büntetést. És aztán minket, a megbocsátott bűnösöket, Királyokká és Papokká tett Isten előtt! Hogyan is érthetnénk meg az ilyesmit! Csakis ez a mindenekfelett való Szeretet teszi ezt lehetővé! Igen, Jézus Krisztus valóban, határtalanul, Szeret minket!
És ez a közösség, Jézus az ÚR velünk, erről szól a Jelenések könyve. Hogy felkészítsen minket és elvegye a félelmünket, ezért íródott a Jelenések könyve.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE vagy az igazi ÚR a bűn, a pokol, a halál és az ördög felett. Mindenek felett itt is a Földön, a betegség, a szenvedés, a bánat és az éhség felett. TE vagy a Királyok Királya! Köszönöm, hogy megváltottál engem, hogy használhatsz engem, hogy megvédesz és hogy teljes biztonságban vagyok Nálad!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: