Félelem és pánik – 2021.09.11

Nem halok meg, hanem élek,
és hirdetem az Úrnak cselekedeteit!
118. Zsoltár, 17

Ez egy olyan kaotikus időszak. Mindenütt hírek és üzenetek próbálnak félelmet és pánikot kelteni bennünk. Ha nem a vírusról van szó, akkor az oltásról, és amikor ez a kérdés lezárul, akkor jön egy új kérdés, amely félelmet és rettegést hozhat nekünk. – És mi köze van ennek a mi hitünkhöz?
Ez nagyon egyszerű: kiben és miben hiszel? A rémtörténetekben? A rémhírterjesztőkben? Vagy az ÚR Jézus Krisztusban?
Természetesen nem szabad kikapcsolnunk az értelmünket és vakon hinnünk. De sajnos nem tudunk mindent az értelmünkkel megítélni. Vagy mindannyian virológusok és epidemiológusok vagyunk, akik pontosan tudják, mi folyik itt? Nem, el kell hinnünk, amit mondanak nekünk, akár az egyik, akár a másik forrásból.
És e bizonytalanság miatt szükségünk van az ÚR Jézusba vetett hitre; – lehet, hogy a véleményünk téves.
Ezért nagyon, nagyon megnyugtató számomra, hogy az életem teljesen Jézus Krisztus kezében van. Egyedül Ő határozza meg, hogyan és mikor halok meg, nem a vírus, nem a politika, nem egy baleset vagy betegség. Nem, egyedül Jézus az ÚR az életem felett.
Emlékeztek a tíz csapásra, amely Egyiptomot sújtotta? Az ÚR megvédte Népét. Sok egyiptomi elveszett, de Isten népe közül senki sem.
És a Jelenések könyve ugyanezt mondja: Isten Gyermekei vagytok, az ÚR Jézus Krisztus tulajdonai! Ne féljetek az emberektől, ne féljetek a csapásoktól! Csak az ÚR Jézust féljétek! – Az Ő kezében biztonságban vagyunk.
Hallottál már Isten Beszédéről ami a verebeket illeti? Olvasd csak el a Máté 10:29-31 – es Verseket:
Nemde, két verebecskét meg lehet venni egy kis fillérért? És egy sem esik azok közül a földre a ti Atyátok akarata nélkül! Néktek pedig még a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért; ti sok verebecskénél drágábbak vagytok.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy én a TE kezedben vagyok! Ott biztonságban vagyok, mert TE vagy az ÚR, aki megvéd és megtart engem. Nálad, Biztonságban vagyok. Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: