Nyugtalanság és melankólia – 2021.09.08

Miért csüggedsz el lelkem,
miért nyughatatlankodol bennem?
Bízzál Istenben, mert még hálát adok én néki,
az én szabadítómnak és Istenemnek.
Zsoltár 43, 5

Vannak emberek, akik mindig boldognak tűnnek. De én más vagyok, elgondolkodóbb, melankolikusabb. És én gyakran úgy gondolkodom: valami történhet, óvatosnak kell lenni, mindig minden jól fog menni? Mi emberek tehát különbözőképpen teremtettünk, egyesek nagyon könnyedek és boldogok, mások elgondolkodóak és melankolikusak. De a mi Istenünk ugyanaz! Mindkettőnket az Ő céljára teremtett.
Ezért jó, ha Isten uralkodik a szívben, és a boldog ember könnyedén dicsérheti Istent, a melankolikus pedig mélyen belül érzi Isten békéjét. Isten minden emberben úgy nyilatkoztatja ki magát, ahogyan az embernek szüksége van Rá és ahogyan megérti. Milyen jó! Nincs sablon.
És amikor bánataink és problémáink vannak, és a nehézségek egyre nőnek, Isten még mindig ugyanaz: Ő a Megváltó, akire nézünk. Hányszor segített már korábban, most is segíteni fog!
És amikor a nehézségek tényleg elhatalmasodnak rajtad, és már nem tudod a kiutat: Isten még mindig ugyanaz, és Neki van egy olyan kiútja, amire még nem is gondoltál. Ő, majd egyszerűen megoldja!
Ha tehát a lelked ma gyászol, és a bánat marcangolja a szívedet, nézz fel a Megváltó Istenre, az ÚR Jézus Krisztusra! Ő sokkal hatalmasabb, mint ahogyan mi azt gyakran gondoljuk!
És ha búslakodsz és csüggedsz, nézz fel Rá, a Megváltóra: gondolod, hogy Neki tetszik, hogy nincs szemed a teremtés szépségére? Hogy csak a bánatodat tartod szem előtt, pedig a világ tele van csodákkal? Hogy még mindig nem bízol benne, pedig mindig is gondoskodott rólad? Szedd össze magad, énekelj egy dicsőítő éneket, kezdj el hálát adni, és add át magad az ÚRNAK, a te Megváltódnak. Vagy gondolod, hogy Ő arra teremtett téged, hogy nyomorúságosan elpusztulj? Nem, Ő sok mindent tervezett ma is számodra!!!

Köszönöm ÚR Jézusom azt, hogy TE olyan nagyszerű és hatalmas vagy! Miért is nézem én mindig azt, ami nem tökéletes? Miért hagyom, hogy a problémák mindig elkeserítsenek? Bocsáss meg!!! Szeretném felemelni a fejem és dacosan azt mondani: ÚR Jézus, TE vagy az ÚR mindenek felett, Halleluja!!!!.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: