Túláradó Kegyelem – 2021.09.05

Asztalt terítesz nékem az én ellenségeim elõtt;
elárasztod fejem olajjal; csordultig van a poharam.
Bizonyára jóságod és kegyelmed követnek engem
életem minden napján, s az Úr házában lakozom hosszú ideig.
Zsoltár 23, 5f.

Igen, az ÚR gondoskodik rólunk, és az ellenségek irigykedni fognak. Teli asztalt, csemegékkel, készített nekünk az ÚR; – és az ellenségek látják, és tágra nyílt szemmel néznek.
Az ellenségek látni fogják, hogy az ÚR jól gondoskodik az Övéiről. Nyugalmat és békességet ígért, és ezt az Ő szívében találjuk meg. Ezen túlmenően az ÚR gondoskodik anyagi szükségleteinkről is. Aki a liliomokat oly csodálatosan öltözteti, aki a verebeket naponta eteti, az gondoskodik rólunk. Ő nem fukar és takarékos, hanem nagylelkű, mert szeret adni. Mindent kérhetünk! (Csak ritkán tagad meg az ÚR tőlünk valamit). – De ha te magad fukar vagy és haragszol a Felebarátodra, akkor az ÚR egyáltalán nem törődik veled, eltűntél a Szeme elől. Miért gyámolna téged, ha te nem fizeted ki a testvérednek a számlát? Ha nem adod vissza a kölcsönvett dolgokat? Ha a te Testvéreidnek minden szavaikat mérlegeled? Amikor keserű és dühös vagy, mert a többiek olyan gonoszak? Csak ha teljesen bízunk az ÚR Jézus Krisztusban, lehet érvényes az Ő Beszéde bennünk.
Ő bőségesen meg akarja tölteni a poharunkat, amíg az túlcsordul. Ez az öröm bora. Pünkösdkor a tanítványok nem tudtak felállni, még Péternek is le kellett ülnie, és mindannyian úgy viselkedtek, mintha részegek lennének. Ez volt az öröm bora. Egyszer, az Istentisztelet közben legyőzött engem is: észrevettem, hogy a mennyezet alatti gerendákon mind tele van Angyalokkal, akik örülnek felettünk. És az öröm úgy betöltött, hogy egész idő alatt nevetnem kellett; – szinte hejtelen, egy Keresztény Gyülekezetben.
Az Olaj, amellyel az ÚR felken minket, az a Szentlélek. Amely képessé tesz bennünket arra, hogy teljesítsük küldetésünket és általában Keresztényként éljünk. Minél több ebből, annál jobb!
A jóság és az irgalom követni fog engem. Igen, Isten nem akar ítélkezni és büntetni! Ő jóságot és irgalmat akar mutatni! Mivel az ÚR Jézus Krisztus, elvette tőlem a bűnt és az adóságaimat, most Isten jósága és irgalma uralkodik rajtam. Milyen jó!!!
És én vele maradok, az Ő házában, egész életemben és a következőben is. Halleluja!!!

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy ilyen jó vagy hozzám!!! Igen, én bízom Benned! Annyiszor megmutattad nekem, hogy milyen jól gondoskodsz rólam. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: