Kísértésben – 2021.08.31

Jézus mondja Péternek:
Simon! Simon!…..  De én imádkoztam érted, hogy el ne fogyatkozzék a te hited.
Lukács 22, 31f.

A Sátán próbára akarta tenni a tanítványokat és átszitálni őket, mint a búzát. Hasonlóan ahhoz, amint Jób esetében történt. Jézus azonban beszélt erről az Atyával, és imádkozott Péterért. Tudja, hogy Péter arccal a földre fog esni, de meg fog térni, és követni fogja az ÚR Jézust. Jézus még a bűn előtt is arra bátorítja Pétert, hogy továbbra is bízzon Benne és kövesse ŐT. Ez az igazi Szeretet! Ez a bűnös emberben való bizalom! Ez a bűn hatalmának elvétele!
Természetesen soha nem akarunk szándékosan vétkezni, ez világos. De újra és újra beleesünk ebbe. Legyen az a hatalomvágyunk, vagy a szabadszájúságunk, vagy a másik nemmel kapcsolatos gondolatok ….. Nem tudjuk megoldani, hogy akár egyetlen napot is bűn nélkül éljünk. Milyen jó, hogy Jézus már reggel azt mondja: Mindig jöjj azonnal hozzám, hogy megbocsássak! Tudom, hogy teljes szívedből szeretsz engem!
Néha a terveink kudarcot vallanak, és nagyot csalódunk. Néha betegek vagyunk, és nem tudunk semmit sem csinálni. Néha sötét gondolatok uralkodnak rajtunk. Néha nincs reményünk. Néha nagyon le vagyunk törve, és mindent abba akarunk hagyni. Így szitál minket az ellenség, így van a kísértés, így megyünk át sok gyötrelmen és megtisztuláson. De az ÚR, aki ezt lehetővé teszi, mindig jelen van. És Ő imádkozik értünk, és mellettünk áll. Senki sem árthat nekünk komolyan, és senki sem ragadhat ki minket az Ő kezéből!
Ő tudja, hogyan fognak alakulni a dolgok, és ezért a hitünk soha nem fog kialudni, még ha most csak egy nagyon-nagyon kicsi láng is. Jelen van, milyen jó!

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy teljesen Rád bízhatom magam, még akkor is, ha ma nagyon rosszul mennek a dolgaim! Tudom, hogy nem fogsz elengedni, és át fogsz hordozni ezeken a napokon és sötétségen, amíg újra a fényben leszek. Köszönöm!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: