A pislogó gyertyabél – 2021.08.27

A megrepedezett nádat nem töri el,
és a pislogó gyertyabelet nem oltja ki.
Máté 12:20 és Ézsaiás 42:3

Ez az Igevers, Ézsaiás Jézusról szóló próféciája, amelyet 600 évvel Jézus előtt mondott ki. Ézsaiás tudja, hogy az embereknek mire van igazán szükségük: Vigasztalás, elismerés, szeretet, segítség a bajban, igazi Barát. Az ÚR Jézus az .
Amikor az emberek tényleg le vannak törve, amikor az embereket legyőzték, amikor hazugságokat és csalást terjesztenek rólunk, amikor te magad sem reménykedsz már, amikor minden csak szürke a szürkében, vagy akár fekete a feketében, akkor eljött az Ő órája. Akkor Ő készen áll: Hív-e engem az ember? Szüksége van e a segítségemre? – És ha az illető valóban csak Jézus Nevét kiáltja, a segítség azonnal megérkezik. Akkor olyan, mintha valaki gyufát gyújtana a sötét éjszakában: Fény van. A remény ragyogása kivirágzik.
És ha akkor mi az ÚRBA kapaszkodunk, és nem engedjük el ŐT, amíg Ő át nem vitt minket, akkor Ő nem tehet egyebet: segítenie kell, biztonságba kell helyeznie Gyermekét, vigasztalnia kell, szeretetteljes szavakat kell mondania, a szeretet apró gesztusait kell mutatnia, és ki kel űznie a nyomoruságot. Bármi is legyen a végeredmény, az ÚR Jézus mindig a győzedelmes. Még ha veszítek is a bíróságon, én vagyok a győztes, mert Jézus az én URAM; – Ő százszorosan kárpótol mindenért. Az ő vigasztalása minden igazságtalanságért kárpótol. Az Ő Szeretete nagyobb bennem mindennél.
Legyen bizodalmad Őbenne: Jézus nem engedi, hogy igazán szenvedj. Ő minden helyzetben veled van, még a legsötétebb éjszakában is. Minden helyzetet megváltoztat. Erről még a Jézust megtapasztaló foglyok is tanúskodhatnak, amikor Ő belép magányukba és vigaszt nyújt nekik. Ott vigasztalódnak a foglyok, ott lesznek vidámak, ott kapnak nagy reményt! Tehát szabadok, bár a vasrácsos ablakok még mindig be vannak zárva. Az ÚR Jézus Krisztus a győztes!

ÚR Jézusom, TE velem vagy, még a legsötétebb éjszakában is. Amikor öngyilkos akartam lenni, mert mindenki elhagyott, TE jöttél és elhoztad a remény fényét. Igen, TE vagy az Úr, aki gondoskodsz Gyermekeiről, és a megfelelő időben segítséget hozol! TE vagy a legjobb Barátom, aki valaha is volt. Köszönöm!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: