ISTEN SZERET ENGEM – 2021.08.14

Az Úr, a te Istened közötted van;
erõs õ, megtart; örül terajtad örömmel,
hallgat az õ szerelmében,
énekléssel örvendez néked.
Zofóniás 3, 17

Elhiszed ezt? Valóság ez a te számodra? A legtöbb ember és egyes keresztények számára is, ez nem valóságos, nem hisznek benne és nem érzik.
Ez azért van, mert a szívüknek nincs alapja. A Szeretetet vég nélkül lehet önteni, soha nem telik meg. Mondhatod nekik, hogy értékeled és szereted őket, de ők azt hiszik, hogy ez üres bók. Amikor megdicsérik őket, azt hiszik, hogy ez a teljesítményük miatt van, nem pedig azért, mert ők azok. Elég nehéz ezekkel a nem szeretett emberekkel. Hogyan szeretheted őket, ha egyszerűen nem tudják elhinni?
Istennek ugyanez a nehézsége. Végtelenül szereti őket, de ők ezt nem hiszik el. Ők csak teljesítenek és teljesítenek, Istent pedig nem érdekli, Ő azt kérdezi: Szeretsz-e engem, elfogadod-e a  Szeretetemet? – és akkor teljesítenek.
Egy nagyon kicsi gyerek nem tud fellépni, és te csak szereted; – vagy nem.  Ez teljesen az anyától függ. Ha melegen szereti a gyermekét, mindenféle ha és de nélkül, teljesítményt nem követelve, a gyermek önbizalmat nyer, szeretve érzi magát, fontosnak érzi magát, és nem kell frenetikusan bizonyítania teljesítményen keresztül. De ha az anya csak szidja és teljesítményt követel, a gyerekben nem tud kialakulni ez a biztonságos érzés, és egész életében bizonytalan marad, és nem érzi magát szeretve. Mindenki próbálkozhat, amennyire akar: a gyermek soha nem fogja elfogadni a szeretetet. Ezzel még Istennek is gondjai vannak.
De egyedül Ő tudja megjavítani a szív alját, hogy a szeretet megmaradjon benne, és lassan betöltse. A megtört szív egy feneketlen kút, de Isten javításával egész lesz.
Segíthetünk egy kicsit Istennek, ha úgy döntünk, hogy hagyjuk magunkat szeretni: Hinni akarom, hogy Ő szeret engem! És akkor elhagyjuk a kérdezősködést és a kételyeket, és elfogadjuk az Ő szeretetének jeleit a szeretet jeleként, dicsérjük és megköszönjük Neki. Talán segíthet egy kis levél önmagunknak, amelyben megírjuk magunknak, hogyan döntöttünk, és amelyben konkrét apróságokban megköszönjük Neki a szeretetét. Az Ő Lelke aztán életre kelti bennünk Isten szeretetét, és lassan egész személyiségekké válunk, akik képesek vagyunk elfogadni házastársunk, gyermekeink, szüleink, kollégáink és barátaink szeretetét is.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE teszed teljessé a szívemet! Igen, ez igaz, nehezen fogadom el a Szeretetet. De TE tényleg szeretsz engem, és én ezt el akarom hinni!!! Segíts!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: