Az élet lehelete – 06.08.2021

És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az õ orrába életnek lehelletét. Így lõn az ember élõ lélekké.
1Mózes 2:7

Egyesek úgy gondolják, hogy az ember mindenféle összetevőkből jött létre, amelyek véletlenül éppen a megfelelő módon álltak össze. Tényleg sok és nagy hitük van! – vagy nincs más lehetőség, mert nem akarnak hinni a Teremtőben; inkább a hülye véletlenben hisznek.
A zsoltár így szól: ,,Elfordítod orczádat, megháborodnak; elveszed a lelköket, kimulnak és porrá lesznek újra.” Zsoltárok 104, 29. Vagyis ez az élet lehelete, amelyet Isten lehelte az élőlényekbe (és valóban minden élőlénybe), életben tartja őket. Ha Isten megvonja lélegzetét, az élet elpusztul.
Átnéztem az Interneten a Bibleserver.com oldalra, és megnéztem a Biblia összes olyan szakaszát, amely a lélegzettel kapcsolatos. Ez tényleg érdekes! Különösen, ha összehasonlítjuk a különböző fordításokat. Ekkor kapunk egy benyomást ennek a régi szónak, a ,,lélegzetnek” az összes jelentéséről: Az élet lélegzete, az élet szelleme, a lélegzet és még néhányat.
Mindig Istennel kapcsolatban van. A szellem életet ad. Ő az, aki fenntartja bennünk az életet, aki mindent elrendez bennünk, hogy életben maradjunk. Nincs automatizmus, hogy az ember automatikusan működjön. (Ezt tanítják az orvostudományban és a biológiában, de hogyan lehetne ezt bizonyítani? A Biblia másképp látja).
Régóta foglalkoztat, hogy mi történik, amikor Isten Szentlelke egy emberben lakozik. Ő Isten ereje, az Ő életének lehelete. Ha van helye bennünk és képes dolgozni, akkor Ő a legnagyobb energiaforrás, ami létezik. Milyen nagyszerű dolgok történhetnek!
Ezért, mi akarunk arra törekedni, hogy Isten Lelkének minél nagyobb teret adjunk magunkban, és minél jobban visszahúzódjunk. Akkor Isten csodákat tehet rajtunk keresztül. Akkor az Ő ereje áramolhat bennünk és rajtunk keresztül mások felé.

Köszönöm, Mennyei Atyám! TE mindenre gondoltál. TE küldöd ki Lelkedet, hogy életre keljen az élet. Bennünk és körülöttünk. Szeretném magam a TE hatalmad rendelkezésére bocsátani! Dolgozz TE! Mert a világ káoszba fog borulni. Mentsd meg őket! És bocsásd meg nekünk, embereknek tudatlanságunkat és arroganciánkat, hogy azt hisszük, hogy tudunk élni nélküled.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: