HARAG ÉS KESERŰSÉG NÉLKÜL! – 2021.07.22

A nap le ne menjen a ti haragotokon;
Se pedig az ördögnek ne adjatok helyet.
Efézus 4:26f

Félelmetes, amikor egyesek szabad utat engednek a keserűségnek. Aztán a gonosz, keserű szavak csak úgy ömlenek a szájukból és a szívükből. Amilyen a forrás, olyan a víz is, ami kicsordul. Amivel a szív tele van, arról a szavak tanúskodnak. Nem, tényleg szörnyű, ami egyesek szívében van! Hogyan válhatnak boldoggá és elégedetté az ilyen emberek? Ezért vigyázz a szívedre, nehogy keserűvé váljon!
Isten számára nagyon fontos, hogy este eltemessük haragunkat. Tudja, hogy néha van okunk a haragra. De Ő azt is tudja, hogy ez a harag megmérgezhet minket. Ezért kell este megtisztulnunk tőle, és megbocsátani felebarátunknak. Akkor Ő is meg tud nekünk bocsátani, és megáld minket egy jó alvással, és másnap reggel minden gonoszságtól mentesen ébredünk. És ha este veszekedés van, bocsánatot kell kérnünk a másiktól a veszekedésben való részvételünkért; – még akkor is, ha csak egy nagyon-nagyon kis hibánk van. Ez alázatossá tesz bennünket; – Isten közel van az alázatosokhoz, de távol van a büszkéktől, akik nem tudnak bocsánatot kérni.
Az igazságtalanság miatti harag megkeseríti az embert. Az ördög kihasználja a lehetőséget, és folyamatosan emlékeztet minket, hogy állandóan dühösek maradjunk. Mert egy dühös ember aligha tudja dicsérni Istent, imádkozni vagy énekelni. Nem, ezt a lehetőséget semmiképpen sem akarjuk megadni az ellenségnek! Nem akarjuk, hogy elrontsa az életünket!
A dühös, keserű emberek ritkán vannak jó közösségben másokkal. Gyorsan észrevesznek minden hibát, és nem tudnak megbocsátani és elnézni. De azok az emberek, akiknek a szíve megtisztult, meglátják másokban a jót, és felépítik őket. Ezért sokkal népszerűbbek a könnyedebb emberek! Hogyan építhetünk egy Gyülekezetet keserű emberekkel? Nem, ne adjunk teret az ördögnek! Ehelyett cselekedjünk, gondolkodjunk és imádkozzunk úgy, ahogyan Isten Lelke akarja, és ahogyan ezt az ÚR Jézus Krisztus mutatta be nekünk. Akkor Neki van helye bennünk, és szavaink forrása Ő maga. Az egészséges, tiszta, életet adó víznek a szívünkből kell jönnie.

ÚR Jézusom, TE vagy az én jó URAM! Kérlek, tisztíts meg minden keserűségtől. Szeretnék megbocsátani folyamatosan mindenkinek, hogy Neked legyen helyed bennem. Köszönöm a TE Békességedet, amelyet a szívembe helyeztél. Köszönöm az Életet adó Szavaidat, amelyeket kimondhatok. Köszönöm, hogy TE uralkodsz!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: