Amint a Gyerekek … – 2021.07.​10​

Jézus pedig monda:
Hagyjatok békét e kis gyermekeknek, és ne tiltsátok meg nekik, hogy hozzám jõjjenek; mert ilyeneké a mennyeknek országa.
Máté 19:14

Néhány napja volt egy hasonló versünk, Máté 18, 3f: „Ha meg nem tértek, és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mehettek be a Mennyek Országába. Aki olyan kicsi tud lenni, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a Mennyek Országában. És aki ilyen gyermeket fogad be értem, az engem fogad be.“ – A „gyermekek“ témája tehát nagyon-nagyon fontos Jézus számára.
A mennyei Atyával való kapcsolatunkról is szól; – ennek olyan nyugodtnak és bizakodónak kell lennie, mint ahogyan azt Jézusban látjuk, aki azt mondja: „Abba, Atyám!“, azaz „Apa!“.
Attól tartok, hogy sok gyermeket és másokat akadályozunk abban, hogy megtalálják Jézust. Törvények falait állítjuk fel, amelyeket az embereknek be kell tartaniuk, mielőtt megkapnák Isten jóindulatát. Tévedés! Jézus különösen az igazságtalanokat és a bűnösöket hívja meg, nem pedig azokat, akik már tökéletesek.
Az igényeink és követelményeink túl magasak, erkölcsösek, egyszerűen csak emberiek. Ez teszi Jézust elérhetetlenné a mai bűnösök számára.
A gyengéknek, az igazságtalanoknak, a félelmeteseknek kell Jézushoz jönniük; – Ő gyógyít és megszabadít. De ha az egyházi emberek maguk nem tapasztalták meg, és nem hisznek benne, hogyan mondják el másoknak?
A hitünket természetesen kell megélnünk, minden kérdésünkkel és gyengeségünkkel együtt. Nem kell eljátszanunk, hogy erősek vagyunk, ha nem vagyunk azok. Ezt a bizonyságtételt elfogadják, és az emberek hozzá, az élő Sziklához, a Megváltóhoz, a Gyógyítóhoz, a Megváltóhoz jönnek. Különösen a gyerekek tanulják meg, hogy Jézushoz forduljanak bármivel, ami bántja őket. Ő a gyerekek barátja!
Teljesen bíznak Jézusban. És ennek így is kell lennie. És mi lesz velünk? A gyerekektől megtanulhatjuk, hogy bízzunk Benne.
Jézus megáldotta a gyermekeket, vagyis Isten jóindulatát és kegyelmét helyezte rájuk. Ma a csecsemőkereszteléshez használt vers. De ez a keresztség valójában csak egy áldás, a Jézus melletti döntés keresztsége egy másik.

Köszönöm Jézus, hogy ennyire szereted a gyerekeket! Nem akarunk rájuk lépni, és nem akarunk parancsolgatni nekik, mert annyira fontosak Neked. Stabil, megbízható, felelősségteljes felnőttekké akarjuk nevelni őket. Uram, tedd a szívemet olyan egyszerűvé, mint egy gyermekét, hogy én is ilyen egyszerűen bízhassak Benned!!! TE vagy erre Méltó! TE érdemled ezt meg.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: