Házasság és válás – ​09.07.2021

Jézus azt mondta:
A mit azért az Isten egybeszerkesztett, ember el ne válassza.
Máté 19, 6


A házasságról és a válás kérdéséről van szó. Akkoriban bármilyen okból eltávolítható volt a feleség a házasságból, és ő teljesen védtelen és nincstelen maradt.
Jézus azt mondja, hogy a Teremtő minket, embereket férjnek és feleségnek teremtett, és a házasságban egy testté lesznek. Egyek, nem kettő többé. Amit Isten így egyesített, azt az ember nem választhatja szét. Mózes valóban azt mondta, hogy szabad elválni, de kezdetben nem így volt. Mózes csak azért engedte meg a válást, mert a férfiak olyan keményszívűek. Jézus azonban azt mondja, hogy aki elbocsátja a feleségét, még akkor is, ha nincs szó paráznaságról, és mást vesz feleségül, házasságtörést követ el.
Bonyolult ügy! Kevés olyan házasságot ismerünk, amely valóban olyan jó, mint amilyennek Isten a teremtéskor szánta. Ott a kettő valóban eggyé válik. De ismerünk olyan házasságokat, amelyek szörnyűek. Verekedés és kiabálás. A szexben hatalmi politika van, mindkét oldalról. A társnak szenvednie kell a partner alkoholfogyasztása alatt. Néha még a gyerekeket is megerőszakolják. És mi keresztények ragaszkodunk ahhoz, hogy a házasság felbonthatatlan?  Mert a szívünk olyan kemény, ezért engedte meg Mózes a válást.  Talán a legrosszabb esetek közül sok esetben elég a különválás ahhoz, hogy a gyerekeknek ne kelljen tovább szenvedniük, és eképpen vissza legyen nyerve a nyugalom; – a folyamatos veszekedés és a házasság, ezeknek más dolgoknak kellene lenniük.
Nagyon örülünk, hogy a megbocsátás különösen a házasságban hatékony. Mindig először a partnerünknek kell megbocsátanunk, és magunknak a saját hibáinkért. És meg kell keresnünk a módját annak, hogy ezek az állandó sérelmek ne ismétlődhessenek meg. Szükségünk van erős bizalmasokra, akik segítenek, tanácsot adnak és imádkoznak velünk. Még ha el is akarunk válni, a megbocsátásból élünk, és az egyháznak is ebből a megbocsátó hozzáállásból kellene élnie; – néha elítélve anélkül, hogy tudnánk, mi is történik valójában. Csak azáltal, hogy Jézus megbocsát nekünk, szabadok vagyunk, hogy a házasságban vagy a válás során utat találjunk magunknak. És a megbocsátás által lehetünk olyan szabadok, hogy új társat vehetünk feleségül. Milyen jó, hogy létezik megbocsátás!!! (Ez különösen igaz minden házas emberre, de az elváltakra és az újraházasodottakra is!)
Végül, Jézus úgy érti ebben a szövegben: Vannak, akik a mennyország kedvéért lemondanak a házasságról, és egyedülállóak maradnak. De nem sokan vannak. Ezek teljes mértékben bíznak Jézusban, hogy megadja azt, amit mások a házasságtól várnak; – és Jézus betölti ezeket az embereket, és pótolja a hiányt.

Köszönöm ÚR Jézus, a megbocsátást!!! Köszönjük az új kezdeteket!!! Köszönöm, hogy megáldod a házasságot és hogy nem mindig ítéled el a válást!!! Köszönöm, hogy irgalom és jóakarat uralkodik nálad!!! URAM, áldd meg házasságainkat, és segíts minket az ellenség erős támadásaival szemben!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: