Szüntelenül megbocsátani – 08.07.2021

Ekkor hozzámenvén (Jézushoz) Péter, monda:
Uram, hányszor lehet az én atyámfiának ellenem vétkezni, és néki megbocsátanom? még hétszer is? Monda néki Jézus: Nem mondom néked, hogy még hétszer is, hanem még hetvenhétszer is.
Máté 18:21f.

A Fiaim iskolába járnak. Ott sajnos gyakran történnek igazságtalanságok, kicsik és nagyok. És panaszkodnak, mert finom igazságérzetük van. Gyakran mondom nekik, hogy szilárdnak kell lenniük, hogy el kell viselniük az igazságtalanságot. Az iskolában ez olyan, mint egy edzés, később az életben komolyabbá válik. Hogy bírnád az életet, ha semmit sem bírsz elviselni? Így megtanulják, hogy más embereknek is vannak hibáik és hibáznak. Megtanulják, hogy ne keseregjenek, hanem néha védekezniök kel. És megtanulnak sokat elviselni szenvedés nélkül. Ők maguk is egyenesen mennek az útjukon, milyen jó!!!
A megbocsátás a kulcs ahhoz, hogy a szíved ne keseredjen meg. Jézus mindig megbocsátott, még akkor is, ha szándékosan fájdalmat okoztál Neki. És mi lesz velünk?
Vannak testvérek, akiket nehéz elviselni. Olyan viselkedésük van, ami irritál engem. Az ÚR megtanított arra, hogy megbocsássak nekik azért, amilyenek. Ez sokat segített nekem, mert eleinte mindig azt hittem, hogy az én bűnöm, hogy haragszom rájuk.
Ha Ő, azt akarja, hogy naponta 77-szer bocsássunk meg, az azt is jelenti, hogy Ő maga teszi ezt. És ha tényleg naponta 77-szer követed el ugyanazt a bűnt, és utána bocsánatot kérsz, Ő nem utasíthatja el. Ő állította fel itt a mércét, és ehhez tartja Magát.
Ha a megbocsátásunk 7 alkalom után véget érne, mi jönne? Bosszú? Visszavágni? – Nem, az ÚR úgy érti, hogy mindig, vég nélkül meg kell bocsátanunk.
A megbocsátás és a bocsánatkérés, ha valaki rosszat tett, elveszi az ellenség minden jogát, hogy bosszantson és gyötörjön minket. Felszabadít. Még boldoggá is tesz minket, és Békét ad nekünk. Az ÚR segít nekünk, amikor nem tudunk megbocsátani magunknak, de meg akarunk bocsátani.
A megbocsátás megtisztítja az atmoszférát, fényt, gyógyulást és reményt hoz. Ahol a megbocsátás uralkodik, ott Jézus Krisztus, a mi URUNK és Istenünk uralkodik.

Köszönöm ÚR Jézusom, hogy TE több mint 77-szer megbocsátottál nekem. Minden reggel új a TE Kegyelmed, valójában minden 5 percben! Milyen jó, hogy TE ilyen nagylelkű vagy! Segíts, hogy én is megbocsátó legyek!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: