JÉZUS SZENT NEVE – 07.07.2021​

Az Úrnak a te Istenednek nevét hiába fel ne vedd​.​
Exodus 20, 7

Ma reggel felébredtem és kimondtam magam előtt az ÚR Jézus Krisztus Nevét. Észrevettem, hogy minden bennem Ő felé fordult, és Ő fordult felém. Az ilyen dolog csodálatos! A mindennapok stressze és hektikussága előtt elgondolkodhatunk azon, aki igazán számít: Jézus Krisztus.
Nincs üdvösség más Névben, hanem csak az ÚR Jézus Krisztus Nevében. Ő a Megváltó, a Segítő és a Szabadító!
De olyan sokan vannak, akik állandóan az Ő szent nevét emlegetik, és még csak nem is gondolnak rá. Állandóan azt mondják: Ó JézusMária! Ó, IstenemIstenem! Mindig rossz érzésem van. Elképzelem, hogy milyen az, amikor minden alkalommal kimondom magam előtt ezeknek az embereknek a nevét: Ó Mártin, ó Mártin Martin!!! Ó Anna Brigitte! Vajon Martin vagy Anna nem érzi-e magát becsapva? Úgy gondolom, hogy ha a Szentlélek bennünk lakozik, akkor Ő meg fog akadályozni minket abban, hogy folyamatosan visszaéljünk az ÚR Jézus és Isten szent Nevével. Ahogyan Ő megakadályozza, vagy legalábbis határozottan figyelmeztet bennünket, amikor a hazugság veszélye fenyeget, úgy akadályozza meg Isten Lelke az Istenre való meggondolatlan hivatkozást. Ne engedjétek meg magatoknak, hogy Isten Nevével visszaéljetek! Inkább hagyd, hogy a Szentlélek betöltsön és figyelmeztessen, amikor a szád túl gyorsan mond valami butaságot!
az ÚR Jézus Neve csodálatos. Őbenne van minden Üdvösség. Mondd ki halkan ezt a Nevet magad előtt, és fordulj Hozzá. Mondd ki a Nevet tisztelettel, vágyakozással, gyengédséggel és szeretettel. Akkor Ő maga fog hozzád jönni és  találkozni fog veled. Gyakorold egész nap, minden alkalommal, hogy szokásoddá váljon. De ne hagyd, hogy ez üres szavakká váljon!

Köszönöm, ÚR Jézus Krisztusom, hogy egyedül a TE nevedben van minden üdvösség! Te vagy a nagy Király, aki szeretettel, türelemmel, szelídséggel, igazságossággal és erővel uralkodik és védelmezi népét. Neved előtt minden térdnek meg kell hajolnia, még a nagy uralkodók térdének is! A TE Nevedben biztonságot találunk, bátorítást, új bátorságot és mindenekelőtt: Téged.

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: