Gyermekek a Mennyek Országában – 2021.6.28

A tanítványok megkérdezték Jézust:
Vajjon ki nagyobb a mennyeknek országában?
Máté 18, 1

A tanítványok a Mennyek Országáról, a régi izraeli elképzelést vallották. Ők egy normális királyságra gondoltak a Messiással mint Királlyal. Az emberek még ma is különbözőképpen értelmezik a Mennyek Országát. Van, akinek a teljes kikapcsolódás és lustálkodás, ahol sült galambok repülnek a szájába, másoknak unalmas, hogy reggeltől estig és éjszaka is folyton Halleluját énekelnek …
Mivel a Mennyek Országáról alkotott elképzeléseinket annyira befolyásolja a paradicsom, keveredve a régi pogány elképzelésekkel, gyakran szükségünk van elképzeléseink korrekciójára. Itt a Bibliában kell hogy kutassunk, hogy megértsük, mi a Mennyek Országa konkrétan.
A tanítványok Miniszterekre és Méltóságokra gondoltak. Jézus azonnal ellenkezik, fog egy gyermeket, középre helyezi, és azt mondja: ,,Bizony, mondom nektek: Ha nem tértek meg és nem lesztek olyanok, mint a gyermekek, nem mehettek be a Mennyek Országába. Aki olyan kicsi tud lenni, mint ez a gyermek, az a legnagyobb a Mennyek Országában. És aki ilyen gyermeket fogad be az Én Nevemben, az Engem fogad be.“
A Mennyek Országában minden ,,fejjel lefelé“ van. Minden, ami nálunk normális, ott más. Például, aki a pénzét a rászorulóknak adja, az pénzt kap. Aki másokra pazarolja az idejét, az többet kap. Aki feláldozza az életét, az bőségesen megkapja. Minden más. És aki alázatos, szerény, hűséges, kedves, szelíd – egyszóval olyan, mint egy Kisgyermek – az lesz a legnagyobb. Isten azért teszi ezt a különbséget, mert beavatkozik, és a kicsiket naggyá teszi, a nagyokat pedig elnyomja.
Őszinte erőfeszítést kell tennünk, hogy gyermekké váljunk. A mennyei Atyával való kapcsolatunknak valóban olyannak kell lennie, mint egy kisgyermeknek az apjával: tele bizalommal az Ő erejében, irgalmában és szeretetében. Ezek az emberek, akik megtanultak bízni, a vezetők, a főnökök, a Mennyország nagyjai.
Egy kisgyermeknek nem kell napi 8 órát dolgoznia és rabszolgának lennie. De legyen segítőkész, kedves, szelíd. Így használhatja az ÚR a kisgyermekeket az Ő munkájában. Olyanoknak kell lennünk, mint a kisgyermekek, hogy nagy dolgok történjenek!
És amikor gondoskodunk a kicsikről, akkor végre megvan a ,,mennyek országa“. Isten, az Atya befogadja a kicsinyeket, és nekünk is ugyanígy kell gondoskodnunk róluk. Ők Isten kedvencei!

Köszönjük ÚR Jézus Krisztus, hogy nem kell sokat teljesítenünk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy gyermekekké legyünk! És akkor lehetünk apák és anyák mások számára. TE segítesz és építed Országodat a kicsinyeken keresztül! Köszönjük!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: