Isten akarata – 2021.06.26

….  és ímé szózat lõn a felhõbõl, mondván: Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: õt hallgassátok.
Máté 17:5

AZ ÚR Jézus magával vitte Pétert, Jakabot és testvérét, Jánost egy magas hegyre. A szemük előtt átalakult. Arca ragyogott, mint a nap, és ruhája vakítóan fehér lett és fénylett. Majd, Mózes és Illés megjelent és beszélgetett az ÚR Jézussal. Péter meghatódott, és azonnal sátrat akart építeni mindenkinek. Ekkor egy fényes felhő fogta őket körül és egy hang kiáltott a felhőből: „Ez az én szerelmes Fiam, a kiben én gyönyörködöm: õt hallgassátok.“ Ekkor a három tanítvány nagyon megijedt, és a földre vetették magukat. Jézus megérintette őket, és azt mondta nekik: „Keljetek fel, ne féljetek!“ – és csak Jézust látták egyedül.
Egy kiváltságos találkozás a Mindenható Istennel. Még a hősködő Péter is elhallgatott, és a földre vetette magát. Isten jelenléte félelmetes számunkra, mert Ő annyira hatalmas, annyira szent, annyira mindentudó. Nem tudunk megállni az Ő jelenlétében, vagy megpihenni és csevegni apró dolgokról. Egyszerűen eláll a lélegzetünk. Bár Jézus azt mondja, hogy ne féljetek, mi mégis émelyegni és szorongani kezdünk, amikor Isten közeledik hozzánk. Egyszerűen nem vagyunk annyira szentek, mint amennyire szükségünk van ahhoz, hogy találkozhassunk vele. Ő a szent, mindenható Isten, a Teremtő, a Bíró, mindenki Atyja.
Az Atya Isten néhány dolgot mond nekünk ebben a versben: Jézus az Ő szeretett Fia. És: hallgatnunk kell rá.
Így kell irányítanunk az életünket: Egyedül az ÚR Jézusnak. Azt tenni, amit Ő tenne, és ahogyan Ő tenné. Tedd azt, ami Neki tetszik, és hagyd el azt, ami nem tetszik Neki. Hogy hitünket a Mennyei Atyával való bensőséges kapcsolat által tegyük élővé, ahogyan Jézus is tette. És a Szeretet cselekedetei, az Önfeláldozás másokért, ahogyan Jézus is feláldozta magát értünk.
Neki megvan a tanítványság útja számodra, egy olyan út, amely megfelel neked, amely elégedettséget hoz neked, egy olyan út, amelyen maga Isten kísér téged. Ne maradj a kényelmes kanapén, ne áldozd fel az életedet más célokért; – kövesd ŐT, aki annyira szeret téged.

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy TE példát adtál a valódi kereszténységre, megmutattad, mi a Hit és a Szeretet. Segíts engem, hogy úgy éljek, mint TE! Akkor eggyé válhatok Veled és az Atyával. TE oly Csodálatos vagy!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: