A Keresztség – 2021.06.18

És monda a komornyik: Ímhol a víz: mi gátol, hogy megkeresztelkedjem?
Apostolok Cselekedetei 8, 36

Fülöp egyike volt a hét jeruzsálemi diakónusnak, és nagyon sikeres missziós munkát végzett Samáriában. Akkor az ÚR azt mondta neki, hogy menjen a Gázába vezető útra. Fülöp ismerte az URAT, és azonnal útnak indult. A magányos sivatagi területen, Fülöp bizonyára aggódott, hogy mit is kellene itt tennie. De azt is tudta, hogy Istennek mindig van valami oka, amire mi, gyakran csak később jövünk rá. Tehát ő elégedett volt.
Ez idő alatt egy Etiópiai Komornyik ( Miniszter) látogatóban volt Jeruzsálemben. Istent kereste, de nem találta meg a Tudósokkal folytatott beszélgetésekben. Megvásárolt egy Szentírást, és hazafelé menet hangosan olvasta. Fülöp meghallotta, mert Isten Lelke a szekérhez sürgette. Így beszélgetésbe elegyedtek, és Fülöp képes volt mindent nagyon világosan és pontosan elmagyarázni az Afrikai Komornyiknak. És a Szíve megnyílt, mindent megértett, és ezáltal, személyesen el akarta fogadni az Evangéliumot. Egy Folyóhoz értek, és a Komornyik így szólt: „Itt a víz, mi áll a keresztségem útjában? Hiszem, hogy az ÚR Jézus Krisztus az Isten Fia, aki meghalt a kereszten a bűneimért, és harmadnap feltámadt a halálból! – Fülöp rájött, hogy az ember igaz Hívő lett, és bementek együtt a Vízbe és ott, megkeresztelte őt.
A Keresztség a Hit Keresztsége. Bárki, aki elfogadja az ÚR Jézus Krisztust és követi ŐT, megkeresztelkedhet. Ez annak a jele, hogy Jézus Kegyelme alá helyezi magát, Jézus táborához tartozik és ezáltal, a Mennyei Polgárságot örökli. Mától fogva Jézus Krisztusé vagyok! – ez az állítás. Távol a sötétség országától, távol a halott cselekedetektől, távol a bűntől, és a Világosság útján halad. A víz, jelképe annak, hogy tisztára mossa és megtisztítja a Hívőt minden bűntől és szennytől, és a bemerítés a régi élet halálát jelenti, a felemelkedés a Vízből,  pedig a feltámadást, a halál feletti győzelmet jelképezi. Az újonnan megkeresztelt tehát mostantól kezdve, az ÚR Jézus Krisztus Gyülekezetéhez és Egyházához, Isten családjához tartozik.
Ez a Keresztség egy jel számunkra és a láthatatlan világ számára: Jézus Krisztushoz tartozom!
A Gyermekkeresztség jó, de mást jelent. A Gyermeket megáldják, felajánlják Istennek. És eközben általában élethosszig tartó egyháztagságot szerez. De semmiféleképpen nem a Hitről, a Megbocsátásról, a Feltámadásról van szó. Ezért nem lehet összehasonlítani a Gyermekkeresztséget és az Újszövetségi Hitkeresztséget.

Köszönöm, ÚR Jézusom, hogy TE mindenkit elfogadsz, aki hisz Benned és Téged követ. TE megtisztítod őt minden bűntől, minden szennytől, minden kudarctól, és betöltöd őt, a TE Szentlelkeddel, hogy a TE Utadon járjon. Köszönöm a Kegyelmedet, köszönöm a megmentő Hatalmadat!!!

Werbung

Autor: Frank Lauermann

Guten Morgen, liebe Leute!!! Ich bin Frank Lauermann. Ich lebe nun schon lange in Litauen und es gefällt mir gut. Jeden Morgen schreibe ich eine kleine Andacht mit Gedanken für den Tag, über den Glauben an Jesus Christus, das Gebet und die Liebe unseres mächtigen Vaters im Himmel. Ich hoffe, daß meine Arbeit ermutigt, Hoffnung weckt, Glauben stärkt und uns den HErrn Jesus nahe bringt. ER ist mein Leben. Bitte, leite die Andachten weiter an Freunde und Bekannte! Einen ganz herzlichen Gruß, frank

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s

%d Bloggern gefällt das: